Praat mee over toekomst van de Groengordel Soesterkwartier

De Gemeente Amersfoort wil het beheerplan voor de Groengordel Soesterkwartier actualiseren. Zij is benieuwd naar uw ideeen, wensen en behoeften voor dit gebied. Daarom zijn er binnenkort drie bijeenkomsten waar u welkom bent om mee te praten.

De Groengordel Soesterkwartier is voor veel bewoners en bezoekers een fijne plek om te wandelen, de hond uit te laten of even tot rust te komen. Dus is het belangrijk dat de gemeente Amersfoort het gebied goed beheert. Alleen dan kan iedereen er volop van genieten. Daarom heeft de gemeente in 2009 het beheerplan Groengordel Soesterkwartier vastgesteld. Na tien jaar is het tijd om het beheerplan te actualiseren.

In de afgelopen maanden hebben Gemeente Amersfoort en een kerngroep van omwonenden van de Groengordel al veel suggesties verzameld voor de actualisatie van het beheerplan. Natuurlijk zijn zij ook benieuwd naar uw ideeën, wensen en behoeften voor dit gebied in de komende tien jaar.

Daarom nodigen de Kerngroep Groengordel Soesterkwartier en Gemeente Amersfoort u van harte uit om met hen in gesprek te gaan. Op drie avonden staat steeds een deel van de Groengordel centraal. Op hoofdlijnen bepalen we met elkaar de koers voor het hele gebied, om daarna verder te praten over het deelgebied. Het gaat om het uitwisselen van gedachten en meningen, zonder daar conclusies aan te verbinden. Komt u ook?

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Uw inbreng wordt gewaardeerd op een of meer van de volgende momenten:

  • Woensdag 5 februari in het gebouw van Speeltuinvereniging De Rivierenwijk, Dollardstraat 119, over het deel tussen Twentseweg en Merwedestraat (het groene vlak in de afbeelding), laat hier weten dat je komt
  • Dinsdag 11 februari in woonzorgcentrum De Puntenburg, Puntenburgerlaan 100, over het deel tussen Merwedestraat en Noordewierweg (het blauwe vlak in de afbeelding), laat hier weten dat je komt
  • Woensdag 19 februari in het gebouw van Lyvore De Plataan, Plataanstraat 18, over het deel tussen Enk en Twentseweg (het rode vlak in de afbeelding), laat hier weten dat je komt

De Groengordel Soesterkwartier

De Groengordel ligt ten noorden van de wijk Soesterkwartier; grofweg tussen de Noordewierweg (nabij Woonzorgcentrum de Puntenburg) via de Dollardstraat, Vreeland, Larixstraat en Enk tot aan de Soesterweg. Een groene long van 2,4 km lang met veel gebruikers zoals scholen, sportverenigingen, volkstuintjes, een dahliavereniging en een aantal woningen.