Speeltuin Soesterkwartier 13 augustus 2017. Het Buurtkerk Activiteiten Team Soesterkwartier begint berucht te worden. Wat ze nu weer bekokstoofd hadden in de speeltuin was weer een waar spektakel van klauteren en klimmen.

Even kort het programma doornemend vooraf. 13.30 uur de Stormbaan 1e manche. En om er vreeswekkend uit te zien, kon je, je ook eerst of tijdens laten schminken als gevaarlijk dier, of  “wat dan ook”.  Na de pauze was er een kinderbingo om dan de 2e manche te doen van de stormbaan. Na de prijsuitreiking werd het geheel zoals gebruikelijk inmiddels afgesloten met een theater voorstelling.

De STORMBAAN

 

Op het eerste oog zag de speeltuin er gewoon uit. Lekker druk met op het voetbalveld een zeer groot opblaas, hindernis,klim en glij, klauter, gevaarte. Maar nog eens goed het geheel bestuderend bleken er maar liefst 6 andere hindernissen te zijn bijgemaakt. De creativiteit had weer toegeslagen bij BAS. Met houten hekwerken, pallets, touwen, balken etc waren er  nog een paar obstakels bijgemaakt die genomen moesten worden. Zo werd het uiterste getest bij de deelnemers op het gebied van uithouding, hoogtevrees, snelheid, evenwicht en luchtacrobatiek . Dat wat betreft de gebouwde hindernissen. Daarna volgde onvermijdelijk de enorme luchtkussen versie.

Het aantal deelnemers ( geschat zo,n 40) kinderen in de leeftijd tussen de 4 en 9 jaar had zich fanatiek aan de start gemeld. Het was dringen bij het hek. Allemaal wilde ze een eerste goede tijd neer zetten. De tijdwaarneming was op BAS wijze geregeld. Namelijk de medewerkers liepen per persoon mee als deze het parkoers op ging. Met een gsm werd de tijdmeting gedaan en direct genoteerd op het white board.

De verschillen van de deelnemers lagen in het begin goed bij elkaar. Gaande het toestromen van de deelnemers werden de tijden wat gematigder. Maar respect moet je hebben voor die kids die door hun lichaamsbouw, wat zwaarder waren dan de fragiele woestelingen van de eerste minuut.

De snelste tijd werd door Jela ( 9 jaar) gemeten van 1 minuut en 9 seconden. Uit competitie overwegingen worden andere tijden niet vermeld.

Bij de Schminktafels was het ook een drukte van belang, zowel vrouwelijke als mannelijke gezichten werden voorzien van de nodige verf, hetgeen dan een gedaanteverwisseling ten gevolge had. Leuk om te zien.

En laten we niet vergeten dat er ook gewoon gezinnen hun wekelijkse middagje speeltuin deden. Neergestreken bij diverse speeltoestellen, kleed op de grond, lunch er bij en de kinderen spelen wel.

In het foto overzicht treft U de winnaars aan in de leeftijd’s categorieën .

Ook tijdens deze sport en spelmiddag werd er hier en daar gesproken over Howick en Lily, wiens moeder maandag wordt uitgezet naar Armenië. Ook de twee kinderen dienen deze reis te moeten maken. Deze middag zal er dan ook nog een “hartjes “tocht zijn van basisschool ’t Anker.

Reden voor twee verslaggevers van de redactie, de sport en spelmiddag te verlaten en naar de volgende verslaglegging te gaan.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Fotoreportage