spoorparade (Custom)Redactioneel: In de herfstvakantie, van 16 tot 21 oktober zijn er niet alleen landelijk veel evenementen rond dit jubileum, maar zal Amersfoort ( het hele terrein van de wagenwerkplaats) in het teken staan van dit jubileum.

Wij verwijzen U  naar de diverse websites waar U ondermeer kaartjes kunt bestellen voor stoomtreinritten en voor toegang tot de Spoorparade op de wagenwerkplaats.

Soesterkwartier!!!

Let op. Vanaf 8 oktober tot 27 oktober is de Wagenwerkplaats en het terrein geheel afgesloten voor het publiek. Mogelijk Inhoudende dat er geen doorgaande verbinding is tussen Soesterweg en het station via de werkplaats.

Automobilisten worden verwezen naar parkeerplaatsen in ondermeer Vathorst en vandaar naar de Werkplaats gebracht. ( vanaf 16 oktober)

Klik op programma voor de Wagenwerkplaats activiteiten.

Klik op Partners voor meerdere activiteiten

Klik op Stoomtrein voor informatie over de stoomtreinritten

Klik op Spoorofielen voor de Facebook pagina

Op elke site vindt U de button om kaarten/tickets te kopen.

stoomtrein (Custom)SpoorParade Amersfoort, voor jong en oud over de historie en de toekomst van het spoor. Een week lang bundelen maar liefst 90 partners hun krachten en laten ons binnen in de inspirerende wereld van het spoor. Op de unieke locatie van de Wagenwerkplaats in Amersfoort staan treinen in alle formaten, van levensgroot tot miniatuur, van diesel, elektrisch tot stoom. Heuse treinenshows van stilstaand materiaal om van binnen en buiten te bekijken op de perrons en in de speciaal ingerichte loodsen.

Neem plaats in het grote reuzenrad en geniet van het geweldige uitzicht over SpoorParade Amersfoort en luister naar verhalen over de historie en toekomst van het spoor. Een aantal keren per dag is er een spectaculaire TreinParade! Bijna een half uur lang zie je verschillende locomotieven, van oud tot nieuw, van elektrisch en diesel tot stoom voorbij komen. Ook worden er ‘SpoorColleges’ gegeven. Bekende en inspirerende mensen zullen hun visie delen over o.a. reizigerstypen, stations, veiligheid en de toekomst van het spoor.

Voor de kinderen is er ook van alles te beleven. Wat dacht je van je eigen rangeerdiploma halen? Of neem een selfie met de spoorpet die jou het beste past. Kom spelen en bouw je eigen treinrails op de kinderspeelplaats en maak een rondje op de skelters. Spring hoog in de lucht op het grote locomotief-springkussen en ga eens lekker onderuit in een heuse bioscoop.

En mocht je van alle belevenissen een beetje willen bijkomen, neem dan plaats in het speciaal ingerichte restaurant in het park, op het plein, aan de bar of op de picknick plaatsen op het terrein en geniet van onverwachte theatervoorstellingen en artiesten om je heen. Kortom een bijzonder feest op een unieke locatie: SpoorParade Amersfoort. In de herfstvakantie van 16 t/m 21 oktober, koop nu alvast je kaart want op=op!

 

cameras-4293 (2)De redactie van de Wijkwebsite houd U op de hoogte van alle wetenswaardigheden.