Vrijdag 5 Juli, De Noordewierweg was afgezet, auto’s, fietsers, snorders, brommers en bussen werden omgeleid want voor één dag was de straat voor de wijkbewoners van groot tot klein. De enige die mochten rijden waren de mensen afhankelijk van scootmobiel of rolstoel en de kinderen die mochten skelteren op het materiaal van de Verkeerstuin.

Kleurrijk, met kraampjes voorzien van het oerdegelijke “levenslange garantie plasticmateriaal” tot aan de aarbeien en kersen die erin bewaard kunnen worden.

En van speelgoed tot kleertjes voor de kinderen, tot sieraden, tablethoezen, kleding en zonnebrillen voor de jeugd en volwassenen

En ja, ook Aya’s Toko was vertegenwoordigt op de markt, en wat lagen er weer leuke spulletjes tussen. Door de verscheidenheid aan spullen en de vriendelijke mensen, bleef het een komen en gaan bij de kraam.

Met onderweg steeds een soort van kleine attractie zoals bijvoorbeeld: het mini “reuzenrad”, want voor verschillende kinderen was het toch best eng hoog bovenin dat rad. Een ouder kan zich nu mentaal voorbereiden op toch een beetje ander dagje Pretpark….dan ze voor ogen had, want: “ik wil eruit”, klonk heel duidelijk uit het rad. (Bij deze succes en plezier gewenst, door de redactie)

Op verschillende plaatsen langs de route was er ruimte voor een muziekdrager of één of meerdere muzikanten – zo was daar onder andere – Willem met accordeon en andere muzikale attributen.

Op de markt ook ruimte voor demonstratie: Noordewierweg geen Racebaan met een heus opgezette oud model racebaan

Enquête: “Busje komt zo”, vanwege de actie om de buslijn in de wijk nog verder te schrappen

En informatie over de actie’s als: Steenbreek, het Groene spoor, en over de Molenwiek – het windmolen project.

De Wensboom- men mocht wensen met ideeën in/ voor de wijk op blaadjes schrijven – de blaadjes werden in een appelboompje gehangen.

Het resultaat was dat de boom vele blaadjes meer had aan het eind van de dag, en ze waren er echt niet aan gegroeit.

Ook werd deze dag gebruikt om net naast de Makelaar- op het plekje waar eerder het naaiatelier zat – de IJssalon “San Tomas” te openen. Menigeen ging even smaak en kwaliteit testen, en het was dan ook nog lang gezellig op het kleine terrasje voor de deur.

Verslag: Nel Groenendijk

Foto’s: Nel Groenendijk en Jan-Herman Koller