Verkeerstuin 27 augustus 2017. Om 14.00 uur verzamelen zich een heleboel kinderen in de verkeerstuin op de Wagenwerkplaats. Na 6 weken vakantie waar de ZomerPretpas de mogelijkheid gaf, om een groot aantal activiteiten te doen, was het tijd voor het bekend maken van de prijswinnaars.

In de Zomerpretpas zaten twee extra opdrachten die uitgevoerd konden worden. De puzzelspeurtocht door de wijk, was best moeilijk. Elke opdracht gaf een letter en van die letters moest een woord worden samengesteld. Het woord was Restauratiehouder.

Daarnaast kon men tijdens de fietsboot-vaartocht ook een puzzel oplossen.

Om 14.30 uur was het dan zo ver en nadat alle kinderen zich hadden verzameld werden de gelukkigen naar voren geroepen.

De Speurtocht door de wijk. 1e prijs ( entre kaartjes Dierenpark)Alissa Opscherper: 2e prijs Nova Hofland (Bioscoop-kaartjes van Pathe.). 3e prijs Liam ( cadeaubon van Intertoys) en de 4e prijs ging naar Delano v.d Hoek ( ijs eten bij Vitelly).

De prijzen van de puzzeltocht Fietsboot: 1e prijs; Tanne ( fietsboot prijs) en de 2e prijs ging naar Lute ( intertoys cadeubon.

Voor Kath Duin, organisator en moderator van de ZomerPretpas, zit het er op. er is heel veel werk verricht, vooraf en tijdens de in werking zijnde paspoort versie.  Daarnaar gevraagd, vertelde ze:

” Het was natuurlijk een “pilot”en een eerste keer uitgezet in het Soesterkwartier. Heel veel mensen hebben mee gedaan om activiteiten ter beschikking te stellen. Natuurlijk is het niet perfect maar al doende leert men. Nu weet ik dat een volgende uitgave, er per dag omschreven moet worden waar de kinderen aan mee kunnen doen. Een dag/ week overzicht zal dus een volgende ook van toepassing zijn. De algehele evaluatie moet nog volgen.”

Na het officiële gedeelte was het tijd om nog mee te doen aan een kinderbingo. Een gezellige aanblik waarbij alle bankstellen,  stoelen en tafels/ podium waren gevuld met geconcentreerde kids.

In de wetenschap dat de voorbereiding en invoering van de Zomerpretpas door Kath Duin, niet zonder slag of stoot is gegaan. Er vele hobbels zijn genomen en overwonnen. Het doel, kinderen al dan niet in de sector “low budget” een leuke vakantie te bieden is gelukt. Niet alleen een unicum voor het Soesterkwartier, maar ook een perspectief voor heel Amersfoort. Kath bedankt.

En zoals bekend mag zijn, is Kath ook de “hoedster”van het Papa en Mamacafé welke wekelijks actief zijn. ( zie het menu in de wijkwebsite).

Verslag en foto’s karel van rooy.

Fotoalbum

 

Kijk ook even op de homepage: