11130169_637220919712489_4168371464543461214_n4 en 5 juli zal er drastisch iets veranderen in het Soesterkwartier. 2 dagen lang laten winkeliers, ondernemers, zelfstandigen ( ZZP’rs), Sportverenigingen, en aanverwante organisatie zien dat het Soesterkwartier weer herrijst uit de crisis. Er weer een gezellig “dorps”hart zal komen.

Twee dagen lang zal de Noordewierweg geheel in het teken staan van dit evenement.

11377367_650636351704279_3805222310586061108_nEen van de bijzondere dingen die nu in de organisatie een hoge prioriteit hebben  is de talentenjacht SK s’ got Talent. Ze gaan op zoek naar de beste performers van het Sk in zang en dans of trucs  in de leeftijd tot 12 jaar. Mocht het aantal deelnemers een bepaald aantal overschrijven, zullen er ook voorrondes gehouden worden. Anderzijds zullen alle talenten optreden op het grote podium voor de Emmaüskerk.  Dus ben je erg goed in een bepaalde truc, of kun je goed zingen of dansen, springen, acrobatiek, sport of wat dan ook, geef je op bij de Papillon, bij Bakkerij Van Gent, of bij John’s Dierenspeciaalzaak. Maar je kunt ook een formulier invullen op de website van de zomerparade. http://skzomerparade.nl/. Je vind het bij het menu “kinderen” .

middag (1)De puntjes worden op zijn plaats gezet, was het motto 26 mei tijdens de bijeenkomst van de winkeliers het evenementen bureau en Duurzaam Soesterkwartier in de Nieuwe Sleutel. De vele vergadering voorafgaand hieraan en de enkele die nog zullen volgen, hebben geleidt tot een hechte organisatie. De uitvoering hiervan wordt nu opzijn haalbaarheid getest, bekeken,geproefd en beproefd.

Wat kunt U zo al verwachten 4 en 5 juli op en rond de Noordewierweg. Tussen de Rijnstraat en de Speeltuin zal de Noordewierweg helemaal vol komen met kramen, activiteiten voor jong en oud, en enkele muziekpodia. Zelfs in de Puntenburg vieren bewoners hun eigen feestje met een markt over Uitjes voor Senioren.

Een pendeldienst met een treintje en de Vierfiets biedt Puntenburg bewoners om ook een graantje van het feest verderop in de straat mee te pikken. . T.h.v. de Speeltuin gedurende de twee dagen demonstraties zijn van de diverse Sport en spel verenigingen uit het SK.  De talentenjacht is inmiddels geopend zoals hierboven is gemeld. Ter hoogte van  Hakse komt een groot podium voor muziek optredens en een nog groter podium bij de Emmaüskerk.

Er is een kleedjesmarkt voor de kinderen. Tot op heden zijn er al 30 plaatsen gereserveerd. Maar er is nog plaats. Aanmelden bij de Papillon.

Natuurlijk zal de hele Noordewierweg vol staan met kramen met allerlei goederen. De inschrijving daarvan loopt nog steeds maar nu al zijn er 80 plaatsen ingehuurd. Maar er is nog plek.

unnamed (3)En om het nog spannender te maken, worden vanaf deze week waarde zegels uitgegeven door een groot aantal winkeliers. Hier krijgen klanten bij de aankoop van boodschappen of artikelen waarde zegels ( Floreynen). Die plak je dan weer op een kaart en een volle kaart kun je tijdens de Zomerparade gebruiken om te betalen. Het leuke is dat alle deelnemende winkeliers hun eigen Floreyn-zegels uitgeven, dus met hu eigen logo. Op de website van de zomerparade (http://skzomerparade.nl/)  staan de deelnemers waar U Floreyn-zegels kunt krijgen.

Wat ook een unieke aangelegenheid wordt is dat deze week bij 450 ZZP’rs  persoonlijk een uitnodiging wordt bezorgd om mee te doen met de Zomerparade. Hen wordt de kans geboden om zich te profileren op deze twee dagen.  Dus de alleenstaande ondernemers die bijvoorbeeld vanuit huis werken, kunnen nu aan iedereen laten zien wat ze doen/maken of verkopen.

Vervoer: ook hier is aangedacht en gedurende de Zomerparade zal het treintje wat normaal vanaf het station naar het Eemplein/stad rijdt nu doortrekken over de Noordewierweg om via de Violenstraat of Fuchsiastraat weer terug  te rijden naar het station.

_DSC0726Een ander futuristisch vervoermiddel is de For Wheel  Bike die de laatste tijd veelvuldig wordt gezien in het Soesterkwartier.  Deze zal met name worden ingezet om de wat minder valide mensen op  te halen in Puntenburg of Birkhoven Zorggoed.

Overigens zal er in Puntenburg zelf de manifestatie Uitje voor Senioren zijn.

De organisatie dacht ook na over de vele bezoekers die zullen komen . Deze zullen ongetwijfeld de nodige afvalstromen veroorzaken.  De uitgelezen kans voor de jeugd die wat bij wil verdienen om deze twee dagen als schoonmaker te functioneren. Een oproep zal binnenkort via Facebook plaats vinden.

Wel zoals U  ziet is de hele organisatie er wel klaar voor. De wijkwebsite houd U vanaf nu op de hoogte van de ontwikkelingen tot aan 4 en 5 juli.

Verslag Karel van Rooy.