De organisatie en uitvoering van een nieuwe aflevering van de Zomerparade gaat gestaag. Het programma staat deels al in de steigers.. Dit jaar duurt hij 1 dag, en het vindt plaats op vrijdag (dus niet in het weekend). Weer volop gezelligheid en ruime aandacht voor al het mooie dat de wijk biedt.

De mooie successen van vorig jaar zetten we door. Zo is er weer een “Proef ’t Soesterkwartier” organiseren, en is er naast de gebruikelijke kraampjes ook weer volop ruimte voor wijkgerichte organisaties.

Kleedjesmarkt: Vanaf 13.00 uur kunnen kinderen hun kleedje uitspreiden voor de Emmaûskerk, inschrijven hoeft niet. Het kost wel 5 euro per 3 m2 oppervlakte.

En andere spannende dingen komen ook ter ore bij de redactie. Zo wordt er door de dames van Typisch Jij (Carmie) ; Joyce Optiek; Samantha  en Diana (Jekel), een “Modeshow”voorbereid, met zowel kinderkleding, tot aan de grote maten versie. De winkels, zullen op eigen wijze hun bijdrage leveren. Medewerking met een kapsalon wordt nog gezocht. De show, is eenmalig, het tijdstip wordt later bekend gemaakt. Plaats op het grote podium voor de kerk.

Ook in de presentatie vorm, zullen basisscholieren van ’t Anker /Kubus en de Magneet, lijfelijk muziek maken. De komende weken zijn er op die scholen workshops van Scholen in de Kunst, met “body Percussion”. Een soort zelf kastijding waar muziek uit komt. Dit Percussie project wordt gevolgd door de jeugd journalisten van het  Persbureau Soesterkwartier. Uiteindelijk moet het geheel leiden tot een spetterend optreden en bij Bosshardt  een overzicht tentoonstelling, hoe dit tot stand kwam.

Uiteraard zal de Noordewierweg weer deels gevuld worden met de diverse kramen.

Mocht U ook aanleiding vinden om wellicht ook een standje te bemensen? Laat het ons weten. Theo Swart, van de winkeliersvereniging (theoswart03@gmail.com) hoort het graag. Als je hem een berichtje stuurt.

Houd ook deze week even de brievenbus in de gaten, als de “wijkkrant”wordt bezorgd. In dit blad staan ook wetenswaardigheden van de ZomerParade en het Soesterkwartier.

Karel van Rooy.