Persbericht

Het is weer tijd voor feest in Verkeerstuin Amersfoort

Zomerkwartier 2018 gaat er samen met de Trotsmarkt een feest van maken op de Wagenwerkplaats. Op zondag 17 juni zal de Wagenwerkplaats in het teken staan van het jaarlijkse gratis Zomerkwartier feest. In en rondom de Verkeerstuin Amersfoort op de Wagenwerkplaats zijn er vanaf 11 uur allerlei gratis activiteiten voor de kinderen.

Zomerkwartier staat dit jaar in het teken van Flower Power, in dat thema is er dan ook om 14 uur een kindervoorstelling door Theatertrein. Omdat het vaderdag is zal er o.a. een skippybal race voor vaders. Verder kan je je laten schminken, zijn er workshops van de circusschool, is er een stoepkrijtwedstrijd en er zal ook een fotobooth staan.

Het feest wordt compleet gemaakt met op de Trotsmarkt Nathalie Nederlands beste ballonvouwster, Frans van de Kamp is er met zijn reuzen zeepbellen en Andor draait heerlijk swingende muziek.

Programma Zomerkwartier

12-14 uur Skippybalrace voor vaders
12-16 uur Schminken
12-16 uur Skelteren binnen en buiten de Verkeerstuin
11:15 -16 uur  Baby Sensory in de circusschool: maak kennis met deze muzikale babyworkshop,  voor ouders/ verzorgers/grootouders en hun baby t/m 15 maanden. Elk uur start er een proefles!
12-15 uur Stoepkrijtwedstrijd- wie maakt de leukste, mooiste, origineelste stoepkrijttekening?

Voor kinderen t/m 12 jaar:
12-13 uur  Lopende kindertheater act: Rups -door Myra Steens
14 -14:45 uur KinderTheaterTrein voorstelling:  Flower Powerrr
14:45-16 uur  Vintage Photo Booth- ga verkleed in Flower Power stijl  op de foto
15:30 uur Prijsuitreiking!  Wie heeft de mooiste, leukste, origineelste stoepkrijttekening gemaakt?

Trots markt

Op 17 juni is er de tweede editie van de TrotsMarkt op het ‘Rode Plein’. Een markt met een zeer breed assortiment van pure, eerlijke en heerlijke producten, gepresenteerd door passievolle en deskundige standhouders. Trots zal er dit jaar in het totaal 4 keer zijn op de Wagenwerkplaats en zal iedere keer weer een vernieuwend en verrassend marktaanbod bieden.

 

Achtergrond Zomerkwartier

Het eerste Winterkwartier-festival in december 2011 was ook de start van De Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats. Snel daarna begon Zomerkwartier als het kleine zusje van het feest in de Kerstvakantie.

Adres

Verkeerstuin Amersfoort, Soesterweg 312, 3812 BH Amersfoort
www.verkeerstuin.info