Scholieren in actie voor Lili en Howick: Zwarte kleding totdat ze mogen blijven

Algemeen Dagblad 3 september 2018

Scholieren uit het Zeeuwse Goes komen in actie voor Lili (12) en Howick (13) uit Amersfoort, die het land uit moeten. Ze roepen alle schoolgaande kinderen op om iedere dag zwarte kleding te dragen, net zo lang totdat het besluit tot uitzetting wordt teruggedraaid.

Scholieren komen morgen in actie voor en door in het zwart gekleed naar school te gaan en roepen andere leerlingen op hetzelfde te doen. Prachtige actie, spread the word!

Esther van Dijken@VandijkenE

Dit is een oproep van leerlingen van een school voor #Howick en #Lili Ik Help mee de oproep van deze kids te verspreiden en maak zelf filmpjes van jullie eigen actie. GEWELDIG DEZE Lili en Howick zijn twee Armeense asielkinderen die in Nederland zijn opgegroeid. Hun moeder maakte vandaag bekend dat de twee zijn ondergedoken en op een veilige plek zijn ondergebracht. ,,Ik hoorde vorige week van professor Erik Scherder dat mijn kinderen posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben, dat ze ziek zijn en niet naar Armenië kunnen komen ­omdat hun kans op herstel hier nul is’’, schrijft de 37-jarige Armina Hambartsjumian in een brief.

Afgelopen maand bepaalde de Raad van State dat Lili en Howick terug moeten naar hun geboorteland, waarnaar hun moeder Armina vorig jaar al is uitgezet. Armina werd vorig jaar in haar eentje uitgezet, omdat haar kinderen toen ook waren ondergedoken. De Dienst Terugkeer en Vertrek is van plan de kinderen zaterdag op het vliegtuig naar Armenië te zetten.

In de video hier dragen

.https:/J_OIOTzrSwwonder doen Joeke en Levi een oproep aan alle kinderen om zwarte kleding te dragen/youtu.be/

https://youtu.be/J_OIOTzrSww

Bron Algemeen Dagblad.