– Persbericht –

Volop industrieel erfgoed, theater, muziek en gratis pendelbus

Theater, muziek, historisch dieselmaterieel en industrieel erfgoed. Alles helemaal gratis voor iedereen om te zien en beleven op zondag 9 op de Wagenwerkplaats. Open Monumentendag zorgt samen met Rondje van de Stad voor een volle middag. Én er is een gratis pendelbus waar iedereen gratis mee kan rijden vanaf de Rijtuigenloods via het centrum naar De War en weer terug.

Rij mee met een oude rangeerlocomotief en bekijk oude treinen van binnen. Er zijn deze dag 9 gebouwen op de Wagenwerkplaats gratis te bezichtigen, ook plekken waar je normaal niet zomaar naar binnen kan. Onder andere de gigantische Rijtuigenloods, het kantoor van de CliniClowns en diverse delen van het hoofdgebouw zijn geopend. Ondertussen is het goed toeven bij lunchcafé Centraal Ketelhuis of het DLC restaurant.

Ook is er het Rondje van de Stad, die twee muziekoptredens en 15 voorstellingen van zes verschillende theatershows brengt. Theatergroep Thalia speelt vijf keer ‘Weltevree’ over drie dames die in een hottub de wereld beschouwen. Er zijn vier verschillende shows van groep Duda Paiva tegelijk op drie momenten. En de band Jibber Jabber & The Jams speelt twee keer vanuit Perron Expressie.

Voor meer informatie: www.wagenwerkplaats.eu/omd18