Op 22 september viert Nederland de landelijke burendag. Ooit uitgevonden door het een bekend koffiebedrijf, die hier een mooie mogelijkheid zag om Nederland meer aan de koffie te krijgen. Ondertussen niet meer weg te denken in veel Nederlandse straten en buurten waar buurtbewoners minimaal eens per jaar een mooi excuus hebben om elkaar beter te leren kennen.

Ook in het Soesterkwartier inspireert het veel mensen om iets leuks met eigen buurt te doen. Tijdens het buurtnetwerk-overleg, dat regelmatig in de wijk plaats vindt, werd besproken om dit jaar extra aandacht aan deze dag te geven. “Zet je tafel op de stoep, en bied je buren een kopje koffie aan”. Er werd budget gevonden om ook de bakker aan het werk te zetten.

Jan Herman Koller besloot ook om mee te doen met zijn buurt. We spraken hem:

Met welke straat doe je mee aan burendag? 

De Lobeliastraat

Wat voor activiteit gaan jullie doen?

In principe gaan we alleen met elkaar koffie drinken. Niet iedereen kent elkaar al goed, dus we kunnen zo mooi kennis met elkaar maken.

Hoe heb je de organisatie van de activiteit aangepakt?

Ik heb de flyer van burendag.nl gemaakt en bij de buren door de brievenbus gedaan. Het werd leuk ontvangen door de buren.

Wat zou je buurtbewoners van andere straten willen adviseren?

Ga gewoon beginnen! Als je je eigen buren nog niet kent, dan is dit een aanleiding om ze voor de eerste keer te ontmoeten. Dat is echt winst! Alle andere ontmoetingen zijn de bonus van de dag.

Een andere bonus van de dag is de Taart uit eigen wijk. Mensen die graag meedoen en zich aanmelden via de email burendag@soesterkwartier.nl (voor de 21 september) worden opgebeld om af te stemmen over het tijdstip dat de taart wordt afgeleverd.

Kristel de Fijter en Henry de Gooijer

Noot van de redactie. Een dag eerder, 21 september wordt er al een “burendag”gehouden in de tuin van de Plataan. zie ook : http://www.soesterkwartier.info/46088

KvR