Ervaar Maar organiseert in de winter diverse tandemtoers vanuit Amersfoort. Fietsen in de winter koud? “Je hebt een heel voldaan gevoel als je na je tandemtocht jezelf opwarmt aan de glühwein of warme chocolademelk” vertelt Femke Doorenspleet organisator van de toers. Eerst een frisse neus halen en vervolgens aanschuiven bij een vuurkorf, of plaatsnemen in het oudste café van Amersfoort voor een stampotbuffet. “Veel  mensen kiezen ervoor om in de winter binnen te blijven met groeps-, bedrijfs- of familieuitjes. Dat is jammer want van buiten zijn krijg je veel meer energie. Er is zelfs in de winter veel te zien in de natuur en de stad is vaak een stuk sfeervoller”, aldus Femke Doorenspleet van Ervaar Maar.

Er zijn drie verschillende arrangementen. De Wollen Wanten Wintertoer brengt je langs de mooiste plekjes van Amersfoort en omgeving. Bij terugkomst ontvang je een heerlijke mok warme chocolademelk, pof je kastanjes in het vuur en laat je marshmallows smelten. Eenmaal opgewarmd kun je aanschuiven voor het diner.  Bij de Stampottoer schuif je na afloop aan voor een stamppotbuffet en er is een variant met winterbbq op verwarmd terras. Uiteraard is er ook een kerst- of nieuwjaarsborreltoer te boeken.

“We worden altijd erg vrolijk als mensen na hun tandemtocht terugkomen. Mensen komen vaak rozig en vol energie terug. Centraal in de tandemtochten staat de beleving van de omgeving. We geven de mensen altijd een route mee door het buitengebied van Amersfoort.  Er is ook in de winter zoveel te ontdekken in de natuur, dat willen we de mensen meegeven. Daarnaast is het heel gezellig op een tandem. Je leert je collega of familie op en hele andere manier kennen” aldus Femke.

De tandems zijn te boeken via www.ervaarmaar.nl

Ervaar Maar is een creatief organisatiebureau voor buitenbeleving. Ervaarmaar organiseert duurzame bedrijfs-, groepsuitjes met een buitenfactor.

Bron: Stad Amersfoort, Ervaar Maar