DSC_2389Maandag 28 december, nog steeds vakantietijd. Om 12 uur opende het Winterkwartier voor de 2e dag haar deuren. Buiten werden de laatste checks gedaan aan de rails en de stoomlocomotief. Daarna zou de stoomtrein  een rondje met kinderen gaan rijden. Na dat ene rondje wilden er meer een rondje met de stoomtrein mee maken, en zo gebeurde het. Regelmatig werd de machinist vervangen voor een frisse en fruitige machinist, zodat de ander even kon pauzeren.

De mannen van Stoomgroep Radingspoor zorgden ook steeds weer dat er gestoomd kon worden. Kolen op het vuur en water in de tank, en regelmatig een olierondje maakte dat de machine het goed volhield. Ook de mannen van Scouting Mondriaan waren present, om hout te hakken voor het vuur waarboven de broodjes gebakken moesten worden.

DSC_2412Binnen waren er tal van dingen te doen, zoals een workshop lampionnen maken, een luchtgevulde stormbaan kon genomen worden. Maar ook voor de crea’s waren er tal van activiteiten, glaasjes beplakken, en platen kleuren. Dat alles naast alle dingen die in de indoor speeltuin gedaan kunnen worden, tafeltennis, tafelvoetbal, maar ook van de glijbaanDSC_2370 of skelteren.

Men kwam vanuit de wijk en ver daarbuiten om plezier te maken. Binnen een uur na de opening was het een drukte van belang. Morgen alweer de laatste dag, waarop koning winter af komt sluiten en een lampionnen-tocht in de planning staat.

Mimoun, verslaggever van het Jeugdpersbureau, doet hieronder verslag.

DSC_2443Binnen in de Verkeerstuin kun je skelteren en er is een stormbaan. Daarnaast kan je rustig tekenen. Als het te druk word worden de lintjes gebruikt. Buiten kon je in een treintje zitten die een rondje maakte. Je kon ook broodjes roosteren. Dit allemaal is het winterkwartier .In het huisje kon je lampionnen maken( workshop ). Binnen heb je verschillende auto’s: lig-fietsen, een jeep, normale auto met aanhanger en een quad.

Fotoverslag van Mimoun

Verslag en fotoverslag: Ngie