Wagenwerkplaats Soesterkwartier 30 december 2018. Zo laat in het jaar en bijna op de grens van de jaarwisseling was daar op de valreep het Winterkwartier 2018.  Doorgaans een druk bezocht evenement met diverse activiteiten.

Met name de rondrijdende  mini stoomtrein blijft een gewild “te doen” object.

Het gisteren geopende winterkwartier kon zich al vroeg opmaken voor een drukke dag. Na de opening om 11.00 uur en het ontwaken van de winterkoningin ( Marlies Tjarks)  rond het middaguur werd het al snel druk. Naar verluid bezochten gisteren zo,n 1000 mensen het winterkwartier.

Vandaag 30 december was het kennelijk toch even “uitslapen”maar daarom niet minder leuk voor de mensen die al vroeg kwamen. De stoomtrein bleef keurig zijn rondjes rijden met zo nu een broodnodige stop voor water en kolen. Het vuur brandde op meerdere plaatsen op de wagenwerkplaats. Zo was in de middencirkel van de stoomtrein een ruimte gemaakt waar twee vuurschalen volop brandde.  Stokken met deeg zorgden er voor dat er broodjes gebakken werden. Een leuke bezigheid voor de bezoekers waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt.

 

 

Binnen de muren van de verkeerstuin was het alweer snel as van ouds “druk”. File vorming en kettingbotsingen waren vaak aan de orde. Een enkele spookrijder werd al snel door de toezichthouders de andere kant op gezet. En net als gisteren waren de “puzzelstukjes” Carmen en Magda direct aanwezig om de zaken te regelen.  Of te wel de puzzel weer compleet te krijgen.

Op wisselende tijden was er weer een heuse kindervoorstelling. En de eerste sessie was direct “volle bak”. Met de nodige aandacht werd de “donder”speech van Joke Sickmann, in haar rol als “Maria Magdalena” aangehoord. Een speech over geld en kosten van het Winterkwartier. Met de collectebus is de hand deed Joke een beroep op de bezoekers. Immers het Winterkwartier en de activiteiten in de verkeerstuin/Wagenspeelplaats moeten wel blijven. Waarbij opgemerkt dat “het oude magazijn” waar de kindervoorstellingen weren gehouden, gratis was aangeboden door “het Centrale Ketelhuis”

Een bekende “Koningin” was ook aanwezig. De Koningin van de “paint” of te wel onze schmink kampioene uit het Soesterkwartier Merel Wismeijer was weer druk doende in het oude stationnetje, de kinderen van fraaie “paint” tekeningen te voorzien. Lange rijen vormden zich voor de inmiddels herkenbare “prints”door haar gemaakt.

Hare majesteit de Winterkoningin, bezocht ondertussen al voortschrijdend de vele activiteiten. Het knutselen in het Oude Magazijn, of een kindervoorstelling. een waardige gastvrouw.

 

Bij de “circus”afdeling waren traditie getrouw weer “spring”oefeningen. In dit geval twee luchtkussen. Een grote stormbaan waar veiligheid duidelijk voorop stond en er meerdere assistenten aanwezig waren om de kinderen te begeleiden. Het tweede luchtkussen was er vandaag bijgeplaatst voor de wat meer “springende” bezoekertjes, terwijl de stormbaan toch enige vaardigheden vereiste

Natuurlijk trekt het “natuurlijke”ook de nodige aandacht. De wagenspeelplaats met zijn “natuurlijke”hindernissen, de waterbaan’heuvels en ingegraven rioolbuizen laat kinderen veranderen in fanatieke “piraten”of schatzoekers.

De bar/counter doet boven de de verkeerstuin goede zaken met koffie/soep en broodjes. Een ‘bak”aan personeel zorgt voor een snelle afwikkeling van de klanten.

Gaande de middag wordt het weer ouderwets druk en maakt men zich binnen de organisatie op voor de finale van weer een geslaagd “Winterkwartier”.

Morgen 31 december 2018 zal het decor van de Wagenwerkplaats geheel in het teken staan van het oudejaarsfeest Soesterkwartier.  Aan de andere zijde van de verkeerstuin, dus de voorzijde van de grote loods, zal voor de inwoners van het Soesterkwartier een groot feest worden georganiseerd.

Zie voor verdere informatie de wijkwebsite of Sociale media.

Karel van Rooy.

Fotoreportage klik hier.