CSC_0871Voor het eerst was er een Vlindertuin-concert op vrijdagavond (10 juni) in plaats van op zondagochtend. En in dit geval ging het om het 1ste lustrum jubileum van de Vlindertuin-concerten georganiseerd door Harmonie orkest: “Wilskracht”.

De voorbereidingen in volle gang, stoelen werden neergezet, instrumenten uitgepakt en ingeblazen, slagwerk opgesteld, en geleidelijk aan, werden alle orkeststoelen ingenomen. Net voor aanvang van het concert kwam de laatste aan in een race tegen de klok, maar “right on time”.

Na een woord van welkom en de mededeling dat de koffie tussendoor bij de daarvoor ingerichte tafel gehaald kon worden, volgde een warm applaus van de bezoekers.

DSC_8753Onder de deskundige en flamboyante leiding van Jurgen van Groningen Schinkel opende het concert met het themanummer van de gelijknamige tv serie “JAG”. En zoals het spreekwoord zegt: een goed begin is het halve werk! Al is er geen gezegde over wat een perfect begin dan doet, maar de bezoekers maakte dat ook niets uit, zij genoten stilzwijgend!

DSC_8718Wel was het aantal bezoekers vele malen kleiner dan op de gebruikelijke zondagmorgens. Gelukkig was het weer beter dan voorspeld was; het was droog, met slechts een beetje bewolking en niet te warm. De nummers die gespeeld werden, waren duidelijk en goed herkenbaar en werden prachtig uitgevoerd. En na elke gespeelde melodie volgde een welgemeend applaus.

Voor de mensen die er niet bij konden zijn, als de weergoden mee werken is er zondag 12 juni aanstaande een herkansing mogelijk tijdens “Struinen in de Tuinen”. Wel belangrijk om te weten is dat men zondag niet bang moet zijn want de kans op een levensgrote rups in de Vlindertuin is dan heel groot.

Verslag en fotoverslag: Nel Groenendijk