16f4cb11-54af-4f77-a5c6-53bf661024f3Vanaf vandaag kan iedereen live meekijken met de één week oude hyena-puppies van DierenPark Amersfoort. “Moeder Osaghie is buiten bevallen van de tweeling, maar heeft de kleintjes naar het binnenverblijf gebracht. Nu kunnen wij de jonge familie via een webcam in de gaten houden”, vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck.

In het binnenverblijf hangt al enige tijd een webcam die de komst van eventuele hyenajongen kon vastleggen, maar dit liep anders toen het hyenavrouwtje vorige week buiten beviel uit het zicht van de camera. “In de eerste plaats zijn de verzorgers blij dat wij moeder en jongen nu kunnen observeren in deze spannende fase na de geboorte”, vertelt de hoofdverzorger. “Uiteraard is het ook voor alle dierenliefhebbers leuk dat zij thuis de kleintjes kunnen zien drinken, spelen en opgroeien.”

De komende weken verblijven de twee puppies in hun binnenverblijf, voordat zij naar buiten komen. “Het is eerst afwachten of alles goed blijft gaan met de jongen”, zegt Willem Verdonck. “Hopelijk blijven zij goed drinken en kunnen wij de hele familie over een tijdje ook buiten bewonderen.” Tot die tijd zijn de twee hyena-pups vanaf vandaag te volgen via de website van DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/lnOB-AgUJQA