opening_wijkmuseum_Soesterkwartier.__(1) (Custom)De Bonifaciusstraat is van oudsher een straat waar met veel plezier Koninginnedag en andere nationale feestdagen gezamenlijk werden gevierd.

Spreek een Bonifaciusstrater die hier geboren en getogen is over dit onderwerp, en hij of zij vertelt u omstandig hoe het vroeger er aan toe ging in de straat. Dat waren nog eens tijden. Je had grote optochten, er werden kinderspelen georganiseerd, en dan was er ook nog film voor de kinderen in het patronaatsgebouw in de Paulus Bor. De lampionnenoptochten die ‘s-avonds op Koninginnedag gehouden werden waren fantastisch. Het opbouwen en het versieren van de straat was een feest op zich!! Alle kinderen hadden dagenlang grote voorpret. De St. Bonifaciusstraat is nu niet zo kinderrijk meer als toen, maar voor de rest is het toch wel leuk om nog eens hier met elkaar een feestje te vieren. ….

Het Wijkmuseum wil het feest van de St. Bonifaciusstraat nieuw leven inblazen. Bij de opening van de huidige tentoonstelling SPAREN EN VERGAREN IN AMERSFOORT hebben we het voorstel gedaan aan de straat om een grote ORANJEROMMELMARKT te houden op zaterdag 27 april van 10.00-15.00 uur.

Rommelmarkt is er voor iedereen

De markt is open zaterdag 27 april van 10:00 tot 15:00 uur. Wie nog geen plaats heeft gereserveerd kan contact opnemen met Gezina Tuinstra 033-4635661 of 06-22422725

Volg dan de aanwijzingen in het bericht dat in De Stad Amersfoort staat.

www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl