Woensdag 4 maart, de weergoden zijn ons goed gezind, het was droog, en af en toe probeerde het zonnetje langs de wolken heen te komen. Dat er wat te doen was bij OBS De Magneet bleek wel, het hek was versiert met vlaggetjes, groot spandoek open dag 6 maart ehh… 6 maart? is de verslaggever niet twee dagen te vroeg?…..dan gaat de deur open en worden er banken naar buiten gedragen, een koffietafel wordt neer gezet. Pffff …… gelukkig.

Om half elf opent wethouder Fatma Koser Kaya van de gemeente Amersfoort het eerste rookvrije buurtspeelplein in het soesterkwartier van OBS De Magneet & Ska Kinderopvang. kinderen kwamen naar buiten, en belangstellenden, ouders en opa’s en oma’s verzamelden zich allemaal op het plein. Meester Matthijs ging op het podium staan en wilde wat vertellen…. oeps, microfoon doet het niet, even prutsen, helaas dan maar zonder microfoon, geen probleem, meester Mathijs heeft een harde stem en kon het best zonder microfoon af. Hij vertelde dat deze speelplaats in samenwerking met de kinderen tot stand is gekomen. het is een soort ‘verkeerstuin’ met een weg met daaraan een benzinepomp, een wasstraat, een fornuis om onderweg wat eten te maken. De leerlingenraad heeft hierbij goed geholpen om deze plannen uit te werken. De grote wens is om het plein achter de school ook nog te transformeren tot een soortgelijke speelplaats. De ontwerp plannen zijn al in een ver gevorderd stadium….Wethouder Fatma Koser Kaya kreeg hierna het woord ( en ook zij kon het prima zonder microfoon af) en vertelde dat het er erg mooi uitzag allemaal, twee leden van de leerlingenraad Saphira en Rayan gaven haar een groot pakket zij pakten het met zijn drieën uit in het pakket zat een groot bord met de tekst: op weg naar een rookvrije generatie.

De wethouder gaf aan Rasmijn de sleutel van het hek, zodat de peuters en kleuters gebruik kunnen maken van deze schitterende speelplaats.

Deze speelplaats is tot stand gekomen in samenwerking met de buurt, gemaakt van veelal natuurlijke materialen.

Op 6 maart tijdens een open ochtend is iedereen met zijn kinderen (kleinkinderen) welkom om te komen spelen, samen met de kinderen van Ska Kinderopvang en OBS De Magneet.

 

Verslag en foto’s Ton Schimmel