Logo-Redactie-Amersfoort, maandag 24 augustus 2015 

De komende week in Amersfoort West  

Donderdag 26 augustus 

  • De Westerkerk aan de Lingestraat nr. 10 is gerenoveerd en organiseert Open Huis. De kerk is te bezichtigen a.s. donderdagavond, 19.00-20.30 uur. Zie ook de bijlage! 

Zaterdag 29 augustus 

  • Dahliavereniging “De Amerbloem” heeft op zaterdag 29 augustus open dag  van 10:00 tot 16:00 uur. Toegang gratis. De dahliatuin is aan de Dollardstraat naast de speeltuin.
  • Men kan de vele verschillende dahlia’s bewonderen, koffie of thee drinken met iets lekkers erbij, er worden wafels gebakken, bloemstukjes ter plekke gemaakt en verkocht, men kan een door dahlia’s omlijste foto laten maken en  er zijn enkele stands met kaarten en informatie. 

Eveneens zaterdag 29 augustus 

  • Wijkmueum Soesterkwartier, St. Bonifaciusstraat 61 is geopend van 12.00-17.00 uur. De medewerkers van het Wijkmuseum zijn nu druk doende om de nieuwe  jaartentoonstelling WERKZAAM SOESTERKWARTIER op te bouwen. Heeft u nog voorwerpen die ons herinneren aan de oude bedrijven in het Soesterkwartier? Kom dan even langs om te overleggen of uw voorwerp tentoon gesteld kan worden. De komende twee maanden wordt aandacht besteed aan:  de Glasblazerij op Isselt, de Kleurstoffabriek, Oliemolen de Rijzende Zon of de oude Wasserij Eemzicht?
  • In de volgende maanden komen ook de andere fabrieken (denk bijvoorbeeld aan Bronswerk, de Heugafelt, de Erdal, etc. etc. aam de beurt. 

In september is er extra aandacht voor het Oliemolenkwartier. Hierover volgt nader bericht.