Vandaag 10 juli 2017 zal mogelijk de Wijkwebsite even onderbroken zijn. ( Under Construction). De laatste maanden is er hard gewerkt aan een Upgrade voor de website en gaan er dingen drastisch anders uit zien.

Hopelijk lukt alles vandaag over te zetten naar de nieuwe situatie.

Wat veranderd er. De LayOut  is geheel vernieuwd en gewijzigd. Het oogt frisser en met een duidelijk keuze menu. Horizontaal is de website verdeeld in 4 hoofdzaken. De eerste waar de uitgelichte foto,s van het Soesterkwartier aan U voorbij gaan en enige informatie staat,  zal worden gebruikt voor belangrijke foto,s die onmiddellijk waarneembaar zijn.

De tweede horizontale groep, is de actualiteit die wij als redactie maken. 4 artikelen zijn zichtbaar en door op de knop “meer”te klikken krijgt U meer nieuws.

De 3e horizontale groep, betreft de activiteiten en evenementen van deze dag en bij het ontbreken daarvan ( wat haast niet mogelijk is) de dag er na. 6 activiteiten zijn gelijk zichtbaar zodat U bij het openen van de website gelijk de “dag”activiteit ziet. In de rechterkolom bevindt zich een vak wat bestemd wordt voor onze lokale adverteerder. Hier kunnen ondernemers hun specialiteit en logo vermelden ( niet gratis). Daar onder bevindt zich het blokje waar U als activiteiten organisator zich kunt aanmelden, of indien nog niet gedaan alsnog registreren. Voor de duidelijkheid de gewone lezers hoeven zich niet te registreren. Het zijn de organisaties die de evenementen en “te doen”dingen plaatsen. Wil U ook een activiteit gaan doen en op de voorpagina van de wijkwebsite plaatsen, meldt U dan eenmalig aan.

Het rode blok onder deze activiteiten groep, betreft de disclaimer en informatie.

Uiteraard treft U bovenin de website een keuze menu, waar de reeds bestaande wijkinformatie is vermeld. Zo heeft het Mama & Papacafé een plek, maar ook de Kinderwijkraad en het Jeugd Persbureau. Kunt U zien welke organisatie’s subsidie vragen en krijgen ( of niet). Onder uitgelicht treft U de Sociale- en Economische-kaart van het  Soesterkwartier. Hier staat alle informatie in van instellingen, huisartsen, winkeliers, verenigingen, maatschappelijke organisaties, enz enz. De Economische-kaart vermeld een heleboel beroepen van Zzp’rs. Ook is de samenstelling van het Buurtbestuur en het Buurtnetwerk vermeld alsmede de notulen van vergaderingen.

Er is ook een menukeuze “andere wijken” tot op heden staan hier de wijkwebsite’s van Nieuwland en Amersfoort Zuid. Ook hier kunt u kijken wat er bij de buren te doen is of zich zelf ook registreren.

Kortom een uitgebreide wijkwebsite voor het Soesterkwartier.

Voorbeeld zoals het aan het eind van deze dag er uit gaat zien.

 

De redactie.