Zaterdag 30 Maart, Het festival “We doen het Samen”, in de Nieuwe Stad vond plaats, terwijl op het aangrenzende terrein de Streekmarkt was. Een en ander leek in elkaar over te lopen, al was het met nadruk op “leek”.

De kraampjes in de oude Fabrieksstraat, van de voormalige “Prodent-fabriek”, verlevendigde, en vertroubelde de entree naar het festival. De kramen volgend liep men al snel voorbij aan de ingang, en door op het Streekmarkt-terrein. Kleurrijk onder de blauwe hemel, werden tal van producten aan de mensen gepresenteerd.

Voor wie even een “bioscoopje wilde pakken” was er de reizende Bioscoop, die minimaal veel belangstellende blikken kreeg vanwege de vormgeving die vraagtekens opriep zolang men niet recht achter gekeken had.

Van Vintage kleding tot aan een Schapenvacht bodywarmer – die in elk geval deze dag niet aanhoefde -, maar ook allerlei voedselproducten van Truffel-Sambal tot aan Wild in blik.

Duidelijk werd, dat de markt voor iedereen is. Voor zowel de groene recyclers als de bijzondere bierdrinkers, was er ook genoeg te zien/ te proeven/ te kopen. Steeds meer brouwerijen in de regio, met soms wel heel pittig donker bier.

Meest bijzonder opgemerkte handelaren met hun handelswaren.

“Robin Wood” Muziekspeeldoosjes gemaakt van hout van Amersfoortse bomen – ze hebben toch nog een nieuw leven gekregen in eigen omgeving. En “Re-Blown”, glazen van statiegeld-loze – RockCity – bierflesjes.

In de midden-cirkel namen bezoekers even een pauze om rustig te genieten, terwijl enkel kinderen gebruik maakten van de zanderige-grindbak om even lekker te spelen.

Bekijk alle kramen en hun waren in het fotoverslag onderaan dit artikel.

De ingang naar het festival “We doen het Samen” zat vlak naast de ingang van Hoog Vuur. Door de gang kwam men in de productiehal, waar – net als 9 juni 2018 – allerlei kraampjes stonden met initiatieven vanuit het hele land.

Binnen was het weliswaar minder zonnig, maar zeker niet minder kleurrijk te noemen. De sfeer was goed, en de “markt” heel informatief.

Terwijl in allerlei omliggende ruimtes op het terrein workshops werden gegeven, kon men in de productiemarkt in gesprek gaan met initiatiefnemers, en/of een hapje en/of drankje halen.

Van buurtinitiatieven tot hoe krijgen we het financieel voor elkaar, waarvoor dan de Lokale fondsen misschien weer een weg konden bieden. Hier een blik/ klik op het programma

Sfeerimpressie en fotoverslag van zowel Streekmarkt als het Festival: Nel Groenendijk