Tijd voor Amersfoort
5x Herfstvakantie: Hedendaagse kunst & Halloween

Herfstvakantie in Amersfoort
20 t/m 28 oktober | Wat ga jij doen in de Herfstvakantie? Of je nu een weekendje vrij hebt of de hele week, er zijn altijd evenementen waar je zin in hebt. Zo gaat het nieuwste museum Musiom open én heeft het Rietveldpaviljoen een nieuwe tentoonstelling met actuele kunstwerken. Hou je wel van een drankje, dan is de whiskyproeverij misschien iets voor je. Neem je liever je kinderen mee, kom dan naar het Prentenboekjesfestival of de Halloween-week bij The Blueberry. Bekijk alle activiteiten én mooie wandelingen die je in de herfstvakantie kunt doen.

Vier de fiets in De Nieuwe Stad

Keistad Fietsfestival
11 t/m 14 oktober | Neem je stalen ros mee of leen er één. Het eerste fietsfestival van Amersfoort komt eraan! Bij dit feestje in De Nieuwe Stad heeft de fiets de hoofdrol. Zowel de beginnende als ervaren fietser heeft een prachtig weekend met workshops, toertochten en zelfs ‘mindful cycling’. Je merkt: het is eigenlijk teveel om op te noemen. Het programma biedt uitkomst. Tip: voor sommige activiteiten moet je je van tevoren opgeven.

Keistad Fietsfestival

Tip: suppen door de Amersfoortse grachten

Suppen in Amersfoort
Een stadswandeling of rondvaart is al te gek. Maar wil je een keer iets nieuws proberen, stap dan op een sup. Dat is geen straattaal, maar de afkorting van Stand Up Paddling. Want dat is precies wat je gaat doen! Op het water zie je de stad letterlijk vanaf een andere kant. Blogger Aniek van Travelwriter probeerde het: “Het is heerlijk! Een sportieve manier om Amersfoort te ontdekken.”

Suppen in Amersfoort

Beleef kunst, techniek & wetenschap bij Kaalstaart

Kaalstaart in Amersfoort
20 & 21 oktober | Voor indrukwekkende kunst, techniek en wetenschap hoef je Amersfoort niet uit. Ken je Kaalstaart al? In De War, een oude luciferfabriek, vind je dit festival voor beta-kunst en nieuwe ambachten. Kom kijken en je krijgt antwoord op vragen als: hoeveel slagroom kan een stofzuiger op? En hoe ziet het einde van de wereld eruit? Er zijn meer dan 25 werken die je gratis kunt bewonderen.

Festival Kaalstaart in Amersfoort

Nodig je vrienden uit voor de stadswandeling

Loop mee met de stadswandeling
iedere zondag | Wil je Amersfoort écht leren kennen, of aan je vrienden laten zien? Loop dan eens mee met de stadswandeling van Amersfoortse Gidsen. Voor 5 euro ontdek je de mooiste straatjes, gebouwen en verhalen over de stad. De anekdotes en weetjes die je opdoet, doen het altijd goed. Weet jij bijvoorbeeld waar de naam Keistad vandaan komt? Meld je aan en zorg dat je 10 minuten van tevoren klaarstaat.

Stadswandeling door Amersfoort

Kek Kinderboekenfestival in het Eemhuis

Kinderboekenfestival in Amersfoort
14 oktober | Is je kind een echte boekenwurm? Neem hem of haar mee naar het Eemhuis! Daar krijgen de kids de kans om echte kinderboekenschrijvers te ontmoeten, zelf verhalen te schrijven en zelf een toneelstuk te maken. Er is zelfs een virtual reality-bril, waarmee je de Mount Everest beklimt. Het Kinderboekenfestival draait om vriendschap, dus kom gerust met een groepje. Dat wordt leuk!

Kinderboekenfestival