Op 22 september viert Nederland voor de zevende keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2011 deden in heel Nederland ruim 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Dit jaar is het ook mogelijk om geld aan te vragen bij het Oranje Fonds wanneer je Burendag op 21 of 23 september viert.

Het thema van Burendag is ‘koppen bij elkaar’. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. En ook: Koppen bij elkaar en ga samen Burendag vieren! Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties, eventueel met een bijdrage van maximaal € 500 van het Oranje Fonds.

Dit jaar willen het Oranje Fonds en Douwe Egberts er een nóg groter succes van maken. Deze zomer gaan zij daarom heel Nederland de vraag stellen: ‘Wat doe jij op Burendag?’

meer info: burendag 2012

Laat het de redactie van soesterkwartierkwartier.info even weten, leuk voor publicatie:

redactiesoesterkwartier@gmail.com