Dierverzorgers in DierenPark Amersfoort deden een bijzondere ontdekking in het verblijf van de wallaby’s. “Tot onze vreugde zagen wij ineens een klein kopje uit een buidel piepen, toen de kleine kangoeroes naar buiten kwamen hoppen”, vertelt dierverzorger Christel Broekman. “Het jong zit heerlijk warm bij de moeder en het gaat goed met beiden.”

De tammarwallaby’s in de Amersfoortse dierentuin behoren tot een van de kleinste kangoeroesoorten. “De precieze leeftijd van dit kleintje is moeilijk te bepalen, want de eerst paar maanden verstopt het zich in de buidel en drinkt volop melk”, vertelt Christel. “Na zo’n vier maanden begint de kleine wallaby te wennen aan de buitenwereld.”

 

Nog even en het wallaby-jong stuitert buiten rond. “Wij zien al wat haar op het jong verschijnen, dus het zal niet lang meer duren of de wallaby is buiten de buidel te bewonderen. Maar de komende week zal het nog wel even lekker warm bij de moeder willen zitten”, aldus de dierverzorger. “Zodra de kleine rondhuppelt kunnen wij het geslacht vaststellen.” Met de komst van dit jong zijn er nu zes wallaby’s te vinden in DierenPark Amersfoort.