aa10Wagenwerkplaats 8 oktober, het wordt druk op en rond de “wagenspeelplaats” die is gelegen tussen de Verkeerstuin / KeiBoulderhal en het DLC restaurant. Al een uur voor de  officiële opening zijn er activiteiten gestart voor de kinderen ( en ouders). Zo worden er al broodjes gebakken boven een kampvuur.  Kunnen kinderen “mega” zeepbellen maken. Wordt er aan alle kanten gefluit gehoord, veroorzaakt door de maker van “wortel-fluiten” En is het alom bekende oude spel te doen, “Schiet hem weg” Of “blaas hem op”, waarbij een petfles, gedeeltelijk gevuld met water, wordt voorzien van een ventiel waarop de fietspomp past. U raad het al, na 3 keer pompen heb je een raket die meters ver weg komen.

dsc_5272En dan heb je natuurlijk de Wagenspeelplaats zelf, bestaande uit een parkoers van grote rioolbuizen, houtwallen, een piratenschip,( wat vandaag onderwater komt), heuvels en hindernissen, kortom een stukje landschap waar de kinderen hun fantasie kwijt kunnen ( en energie).

Een groot aantal kinderen hadden er al rekening mee gehouden dat er water zou vloeien na de opening en waren er op gekleed, althans het schoeisel. Kaplaarzen was het gangbare wat werd gedragen.

csc_5374Een groot bord met foto,s en het programma overzicht, maakte duidelijk dat er wel het een en ander aan vooraf was gegaan. Vanuit een stukje wildernis en onbegaanbaar stuk terrein is iets mooi gecreëerd, waar weken hard aan is gewerkt door volwassenen maar ook door de Kinderwijkraad. Deze laatsten  zijn de ontwerpers van de wagenspeelplaats en zouden vandaag samen met de Wethouder ( Fleur Imming) de opening doen.

dsc_5256Voorafgaand en vlak voor de aankomst van de Wethouder, hield Ben van Koningsveld ( Raadslid CDA) nog een “Bootkamp”waar een groot aantal kinderen aan meededen.

dsc_5263Rond de klok van 12.30 kwam de Wethouder vanaf het Wijkmuseum (opening tentoonstelling) per auto aan. Na de bekende ronde handen schudden van vele bekenden en het voorstellen van de twee kids van de Kinderwijkraad van de opening werd het tijd dit inderdaad te doen.

dsc_5289Fabian Brökelmann nam voor de gelegenheid de microfoon en vatte kort samen, hoe het zo gekomen was. Fleur Imming had nog wel een paar vragen voor de Kinderwijkraad en nadat ook deze keurig hadden verteld wat zij er aan hadden gedaan en waarom een “natuurspeelplaats” belangrijk was, werd het officiële gedeelte gestart.

De opening

Het draaiboek vermeldde, dat op het zelfde moment, dat de Wethouder op haar wortelfluit zou blazen, a: de vlag van de Kinderwijkraad zou worden hesen. B:alle andere kinderen met een wortel, daar tegelijkertijd op zouden blazen. en C; de kraan van de waterval die het zinkende schip van water voorzag, werd geopend.

dsc_5293En het werkte. Na een flinke “fluit”van de Wethouder, werd alles in werking gesteld en ging onmiddellijk alle aandacht naar de waterval.  De kraan kon niet verder open, maar de kids zorgde er wel voor dat het in de nabijgelegen omgeving “nat”werd.csc_5383

Langzaam maar gestaag liep, via de waterval,  de bodem van het piratenschip vol water. ( de bodem bestaat uit een dikke leemlaag).

csc_5384De wethouder, ( zonder laarzen) nam weer afscheid en daarna was er nog een verrassing voor iedereen. Vanuit de Verkeerstuin kwam de Italiaanse IJsboer Vitelli tevoorschijn en kreeg iedereen  gratis ijs. Dat de goede man niet op zo,n enorm aantal kinderen had gerekend, kreeg zijn weerslag in het “op”zijn van de hoorntjes. “Ach dan nemen we bekers”, was het reactie.

De Wagenwerkplaats en de stad Amersfoort is weer een “natuur”speelplaats voor kinderen rijker.

dsc_5341Een gezellige en vooral druk bezochte “opening” met heel veel dank aan die vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, waaronder de Kinderwijkraad 2015/ 2016.

Aanstaande vrijdag wordt er in de Magneet (Dollardstraat) door Wethouder Bertien Houwing een nieuwe Kinderwijkraad benoemd. Ook zullen er nieuwe leden voor het Jeugd Persbureau zich aanmelden.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy.

Klik hier voor foto’s