Een vertrouwd decor en gelijk een afscheid. Dansgroep Schoep had voor de laatste maal een vrije dansavond in bewonerscomplex Puntenburg.

16 december 2016, terwijl de laatste kerstmannen en kerstvrouwen de finish passeren op het Eemplein, wordt het startsein gegeven in de Vijverzaal van Puntenburg, met vrij dansen.

Een combinatie eigenlijk want er was tevens een klaverjasavond gaande,maar hoe gezellig kan dat zijn. Een kaartje leggen, terwijl de dansparen langs komen zwieren.  De in eerste instantie gescheiden zaal ( kaarten – dansen) werd na 20.00 uur open gezet en de kaarters namen rondom de dansvloer de tafels in gebruik, terwijl de dansparen zich dichterbij het buffet nestelden.

Dansgroep Schoep, staat garant voor een feestelijke avond, waar zowel de “ballroom” dansen aan bod komen, als de “Latin “.  De voor het merendeel oudere dansparen, hadden in het geheel geen moeite met de passionele rumba, of karakteristieke ” jive”. Zoals u weet is deze laatste dans, na de 2e wereldoorlog door de Amerikanen in Europa geïntroduceerd, een fraaie en mooie dans.

Gezien de kerstsfeer en de aankleding van de zaal, waren ook de senioren dansparen feestelijk gekleed, zeg maar de “dres”code. Dames in het lang en de heren in het nette pak.  Een goede traditie die bij “stijldansen”hoort.

De dansgroep Schoep, gaat verhuizen. Vanaf januari worden de vrije dansavonden gehouden in buurthuis het Klokhuis (Randenbroek) . De lessen blijven gewoon op maandagmiddag in speeltuin Soesterkwartier. De verhuizing wordt wel door menigeen betreurt, maar is het gevolg van beleidsafspraken tussen de bewonerscommissie en de Alliantie.

De dansparen, hadden hiervoor nog geen aandacht, maar genoten zichtbaar van de afwisselende muziek keuze’s die Jan Schoep uit de toverdoos liet horen. Hier en daar wat nadenkende en gefronste wenkbrauwen als de “samba”aan de beurt is. Hoe was het ook al weer, of de Chachacha, waar de man links begint in tegenstelling tot andere dansen. Maar het mocht de pret niet drukken en Jan en Corrie schoep waren nog even bereid hun kunsten te laten zien in de” ballroom”versie en een “latin”dans.

Jan en Corrie, we gaan jullie missen, maar veel succes in de nieuwe omgeving van het Klokhuis.

verslag Karel van Rooy

Foto’s gezamenlijk Nel Groenendijk / Karel van Rooy.