Van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari staan de Nationale Voorleesdagen centraal. De Bibliotheek Eemland organiseert voorleesfeestjes voor elke vestiging en voor sommige zelfs een voorstelling. Vanwege eerdere successen gaat de Bibliotheek Eemland door met de Nationale Voorleesdagen tot eind februari. Het kinderboek dat dit jaar centraal staat is De kleine walvis van Benji Davies.

 In De kleine walvis woont Boy met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap.

Voorleesfeestjes en voorstellingen
De Bibliotheek Eemland organiseert maar liefst elf voorleesfeestjes en vijf voorstellingen voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Bij de voorleesfeestjes leest een medewerker van de Bibliotheek voor uit De kleine walvis. Daarna hebben de kinderen de mogelijkheid om te knutselen. De voorstellingen gaan over het stoere meisje Loet (gespeeld door actrice en auteur Ruth Bakker). Zij leest voor uit De kleine walvis, maar dan op haar eigen(wijze), interactieve, muzikale en spontane manier.

Kom langs
Voor een overzicht van alle voorleesfeestjes en voorstellingen kunt u terecht op www.bibliotheekeemland.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden. De toegang voor beide activiteiten is gratis.