Op vrijdag 1 februari om 16:00 in het Eemhuis wordt een cheque van 6.000 euro uitgereikt aan VoorleesExpress Eemland. Dit fantastische bedrag is opgehaald door JCI Eemland met de verkoop van chocoladeletters. Als dank voor de steun organiseert de VoorleesExpress een speciaal voorlees-feestje voor de kinderen van de leden van JCI Eemland tijdens De Nationale Voorleesdagen (23 jan t/m 2 feb). Geïnteresseerden in JCI Eemland zijn van harte welkom om aanwezig te zijn.

Al 15 jaar verkoopt JCI Eemland chocoladeletters voor een goed doel. Veel bedrijven geven rond Sinterklaas een attentie aan hun medewerkers en/of hun relaties. Dankzij de chocoladeletteractie (http://www.chocoletterjci.nl/ ) kunnen bedrijven direct bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dit jaar komt de opbrengst van 6000 euro ten goede van de VoorleesExpress. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen van 2 tot 8 jaar met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er wekelijks een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en samen met de ouders te werken aan taal en leesplezier. De opbrengst wordt gebruikt om tientallen gezinnen voor te lezen. Ook wordt er een speciaal vervolgtraject bekostigd om de bereikte effecten op de taalontwikkeling te behouden. Dit vergroot de kansen van de kinderen in het onderwijs.

Samen met Rotary Club Houten-Castellum heeft JCI Eemland de krachten gebundeld bij de verkoop van de chocoladeletters. Zij steunen de lokale afdeling van de VoorleesExpress in Houten met het mooie bedrag van 2.000 euro!

Over JCI

Junior Chamber International (JCI) is een wereldwijde netwerkorganisatie voor actieve mensen van 25 tot 40 jaar die zich inzetten voor persoonlijke ontwikkeling en positieve verandering in de maatschappij. JCI Eemland is in 1971 opgericht en telt momenteel 15 leden. Ze zijn actief betrokken bij ludieke projecten die maatschappelijke impact hebben in de regio Amersfoort.

 

Oproep voor lokale bedrijven

Hebben jullie jonge en actieve medewerkers die het leuk vinden om hun lokaal hun sociale netwerk te vergroten? Hebben zij zin in leuke en inspirerende activiteiten voor zelfontwikkeling en fun? En willen zij namens uw bedrijf of vanuit zichzelf iets betekenisvol voor de regio doen?

Laat ze kennismaken met JCI Eemland!

Ook op het Voorlees-feestje op 1 februari in het Eemhuis zijn ze van harte welkom.