Tijdens de Kinderboekenweek heeft de Bibliotheek Eemland weer heel wat mooie activiteiten op het programma staan! Doe mee tijdens het Kinderboekenfestival, lach mee tijdens een piratenvoorstelling, kom luisteren bij een voorleesfeestje en speel mee tijdens het spelletjescircuit!

De Kinderboekenweek vindt dit jaar van 2 tot en met 13 oktober plaats. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn er in het hele land allerlei activiteiten rondom het kinderboek, dus ook in alle vestigingen van de Bibliotheek Eemland. Het thema van de Kinderboekenweek 2019 is Reis mee. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal.

Kinderboekenfestival: Reis mee

Net als voorgaande jaren sluiten we de Kinderboekenweek ook dit jaar weer feestelijk af met het Kinderboekenfestival! Het festival vindt plaats in het Eemhuis op zondagmiddag 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur. Neem bijvoorbeeld een enkeltje naar Mars in Kunsthal KAdE, fiets mee tijdens een meespeelvoorstelling en kom de reistas vol muziek ontdekken! Daarnaast staat er nog veel meer op het programma. Deze activiteit wordt in samenwerking met Scholen in de Kunst georganiseerd.

Voorleesfeestje Tim op de Tegels

Tijdens de Kinderboekenweek lezen we voor uit het boek ‘Tim op de tegels’. Tim mag alvast even alleen naar buiten gaan, maar hij moet wel beloven dat hij op de tegels zal blijven. Dat doet hij ook, maar niet helemaal op de manier zoals zijn vader bedoelde… Kom luisteren en doe daarna gezellig mee met een knutselactiviteit

Er is een voorleesfeestje in:

  • de Bibliotheek het Eemhuis: woensdag 2 oktober om 15.00 uur.
  • de Bibliotheek Hoogland: zaterdag 5 oktober om 11.00 uur.

Op boekenreis door de bieb

Op bijna al onze vestigingen is een spelletjescircuit voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Deze middag hebben we allerlei spelletjes en opdrachtjes rondom boeken & reizen. We gaan lezen, puzzelen, knutselen, vliegtuigjes vouwen en er zijn limonade en koekjes.

Er is een spelletjescircuit in:

  • de Bibliotheek het Eemhuis:woensdag 9 oktober vanaf 14.00 uur.
  • de Bibliotheek Hoogland:woensdag 9 oktober vanaf 15.00 uur.

Alles Kidz: Maak kennis met een VR-bril

Altijd zelf eens virtual reality willen ervaren? Zet een VR-bril van de Bibliotheek op en stap een andere wereld binnen. Maak dingen mee die je in het echte leven nooit zou doen, zoals een landing op de maan met de Apollo 11. Het kan allemaal in de wereld van virtual reality. Op woensdag 2 oktober tussen 13.30 uur en 16.30 uur kan je in Cultuurhuis Woudenberg een vr-bril opzetten.

Opdrachtenboekje

Ook dit jaar heeft de Bibliotheek Eemland weer een superleuk opdrachtenboekje gemaakt met puzzels, raadsels en moppen. Tijdens deze middag gaan we aan deslag met dit boekje. Haal je gratis boekje bij de balie en verdien een klein presentje als je alle opdrachten hebt gemaakt!

Klik hier voor het volledige programma: KBF_2019_folder_programma