Vliegende BuidelmuisDierenPark Amersfoort is blij verrast met de geboorte van twee vliegende buidelmuizen. ”Het zijn net gewone, kleine muisjes, maar dan met soort vleugels’’, vertelt dierverzorger Thijs Zonnenberg.

De jonge diertjes waren waarschijnlijk al een paar dagen oud toen de dierverzorgers de jongen ’s morgens in het nestkastje ontdekten. “De muisjes worden kaal en met gesloten oogjes geboren en verblijven de eerste tijd in de buidel van hun moeder’’, vertelt Thijs Zonnenberg. ‘‘Nu zij in het nestkastje liggen, hebben de jongen meer haar en openen hun oogjes langzaam.’’ De kleintjes zullen de komende drie maanden nog bij hun moeder drinken, daarna zijn zij zelfstandig genoeg om voor zichzelf te zorgen.

8f4ed8d3-1024-4a76-86ab-d4e39e062c8d‘‘De vliegende buidelmuizen hebben klauwtjes waarmee zij goed kunnen klimmen en tussen hun ellebogen en knieën zit een vlies waarmee de behendige diertjes op de luchtstroom kunnen zweven”, omschrijft de dierverzorger. “De staart heeft de vorm van een veer waarmee zij hun vlucht sturen en zich goed kunnen vastgrijpen”. Sinds oktober vorig jaar woont dit diersoort in de Amersfoortse dierentuin en het is de eerste keer dat er jongen zijn geboren. De vliegende buidelmuizen zijn te vinden in het nachtdierenhuis De Nacht in DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/zTEEsqGggy4