Bestaat er verschil tussen een aangekondigde “Vintage markt” van “beroeps”exploitanten of de “vintage markt” van lokale en kleinschalige ondernemers. Technisch gezien zou men zeggen van wel, immers met groter materieel en uitgeruste voertuigen is het makkelijk “de markten” af te gaan. De kleine “vintage” exploitant zal het anders ervaren.

Vanmorgen 10 september 2017 was rond 0900 uur reeds zichtbaar, dat met de opbouw van de kramen, “het Plein”niet vol zou staan. Later deze dag bleek dit nog steeds zo te zijn.Een aantal exploitanten had afgezegd, vanwege de weersverwachting.

En wat bleek, het werd mooi weer. De gegroepeerde kraampjes, creëerden eigenlijk door hun wat complexere opzet juist een overzichtelijk en gezellig geheel. Het was niet overdreven druk en alle bezoekers konden rustig alle aangeboden “vintage” bekijken.

En uit ervaring weet men, dat bij een  grotere drukte en geschuifel langs de kramen er eigenlijk geen handel plaats vindt.  Het gaf ook Uw verslaggever de kans eens wat nauwkeuriger te zien wat er zoal te koop werd aangeboden. Buiten de kledingrekken om, was het verbazend te zien dat er goederen uit de 2e WO werden aangeboden, maar dan van Duitse oorsprong. De vraag of de houdbaarheid’s datum van fotopapier om af te drukken uit de jaren 19>>  vorige eeuw, nog bruikbaar waren, is voor de verzamelaar.

De “hippe”flower/power tent, fungeerde als “samen op de foto”tent.  Tja en het feit dat er kramen met kleding staan en er dames zijn die shoppen, toont misschien aan dat een “pashokje”misschien een optie is. Niet tegenstaande dat er kleding werd gepast.

 

Ook onze eigen Carmie Jonker van Typisch Jij, ( Noordewierweg)  had een kraam met kledingstukken en zo te zien aardige klandizie.

 

Een redelijk monument, althans woordelijk was vertegenwoordig door de aanwezigheid van Joke Sickmann. Gezeten achter de kraam van “de Wagenwerkplaats” werden folders vertrekt, info gegeven over het Soesterhof en vragen beantwoord over de huidige situatie van het “masterplan” !!.  Of de aanwezigheid, van de grote kist van de naastgelegen kraam van invloed zal zijn, is nog niet bekend maar roept wel vragen op.

En de uitstalling van “oude”borden inzake busvervoer, lijken ineens ook weer actueel te zijn.

De naast al deze fraai uitgestalde waar, gezeten EHBO, waren in en al vrolijkheid. “Nog niets te doen gehad hoor”, waarna het aangeknoopte gesprek werd onderbroken door een kleine dame met een schaafwond. Gevallen in de verkeerstuin. De kleine gezeten op een stoel, kreeg gelijk een pijnstiller te verwerken, in de vorm van een rond stuk snoep. Een glimlach en tevreden kijkend meisje, liet de behandeling aan haar knie, vrolijk toe.

Hetgeen een bezoek aan de verkeerstuin, natuurlijk tot gevolg had. Aldaar was het gezellig druk. Veel ge-skelter en ouders op zoek naar de koffie en koek. Fast and Food. Wel de snelheid van de skelters was zeker “Fast”en yet “Food” was een kwestie van bestellen.

Samengevat. Gezien de samenstelling van de Vintage-markt en zijn compactheid. Een gezellige en overzichtelijke markt. De sfeer die ontstond t.o.v. een grootschalige markt, was bijzonder. 

Verslag Karel van Rooy

Foto Impressie klik hier.