aa1022 november. De Nieuwe sleutel doet mee aan de actie Amersfoort voor Serious Request. Hetgeen betekend dat ook hier getracht wordt geld te generen voor het goede doel. Het glazen huis zal in Haarlem staan dit jaar. Het is de bedoeling dat de gezamenlijke organisaties Soesterkwartier/ Amersfoort een mooi bedrag gaan brengen naar het glazenhuis in December.

Door buurthuis de Nieuwe Sleutel is deze dag een “rommelmarkt”opgezet. Vooraf kon men intekenen voor een plek in het buurthuis. Vorige week bleek al dat er ruime belangstelling was voor een plekje en er nog maar een paar plaatsen over waren.

Vandaag bleek dat alles vol stond. Zowel de hal, als de achterliggende ruimtes waren afgeladen met spullen uit vervlogen jaren. Alhoewel er ook wel iets nieuws te ontdekken voel zo hier en daar.

Om 10.00 uur was de officiële opening en direct stroomde het publiek naar binnen. De meeste “vak”mensen weten ook wel dat je bij de opening de beste spullen kunt aantreffen.

De aanwezige verkopers van al dat moois werden ook getrakteerd op echte Spakenburgse koek met de kenmerkende “stripes”

DSC_0458De bezoekers konden ook vaststellen dat er de laatste weken erg hard gewerkt was aan het interieur van het Buurthuis. Alles was in nieuwe kleuren gezet en zag er weer perfect uit.

Dat het binnen al  snel “gezellig”druk was, bleek ook buiten. Gezien de ligging van het Buurthuis, te midden van de woningen, waren er een beetje weinig parkeerplaatsen beschikbaar. Het resulteerde eigenlijk in parkeer maar waar je stilstaat. Gelukkig had de organisatie dit snel in de gaten en verwees de komende bezoekers naar de omgeving van de Noordewierweg en omliggende straten.

Naar verluid bleef het de hele openingstijd tot 15.00 uur erg druk in Buurthuis de Nieuwe Sleutel.

Omtrent de bijdrage aan Serious Request was ten tijde van dit schrijven nog niets bekend.

Verlag en foto, Karel van Rooy.CSC_0481Fotoreportage.     Diapresentatie.