Er zijn vier stokstaartjes geboren in DierenPark Amersfoort. “Afgelopen voorjaar werden er voor het eerst in twintig jaar jongen geboren in DierenPark Amersfoort en nu mogen wij alweer jonge stokstaartjes verwelkomen en dat net voor start van de herfst”, zegt dierverzorger Marc Belt. “Dit liefdeskoppel heeft elkaar helemaal gevonden en dat is bijzonder: stokstaartjes zijn bijzonder kieskeurig in het kiezen van hun partner.

“Voordat stokstaarten een liefdeskoppel vormen, moet er een sterke klik zijn tussen de twee voor zij op een roze wolk belanden.” Een dracht duurt bij deze dieren ongeveer 2,5 maand. Bij de geboorte zijn de jongen eerst nog blind, doof en kaal. Na ongeveer tien dagen gaan hun ogen en oren open en verkennen zij de wereld. Als moeder op zoek gaat naar voedsel, babysit de rest van de groep op de jonge stokstaartjes. Het zijn heel zorgzame dieren”, vertelt Marc.

De geboorte van weer vier stokstaartjes stemt hoopvol. Marc: “De twee lijken een goede match te zijn, dus ik hoop dat deze ‘geboortegolf’ zich doorzet en dat wij nog meer jonge stokstaartjes mogen verwelkomen in DierenPark Amersfoort.”