HotelsAMERSFOORT – Zestien hotels in de regio Amersfoort verzorgen op 21 juli belangeloos een verwenmoment voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er even uit, genieten van een diner, overnachting en ontbijt, aangeboden door de deelnemende hotels.

Dit aanbod is tot stand gekomen op initiatief van de verenigde Hotels in de regio Amersfoort (HOST) en wordt uitgevoerd in samenwerking met Matchpoint door de ondernemers Petra Egbring van Hotel de Tabaksplant en Patrick van Os van het Berghotel in Amersfoort. Elke hotel stelt twee kamers ter beschikking voor dit arrangement. Petra Egbring verklaart waarom: ,,Omdat gastvrijheid in Amersfoort en de regio nog verder gaat.”

Matchpoint brengt ondernemers die iets terug willen doen voor de lokale samenleving in contact met maatschappelijke organisaties met een hulpvraag. Naar aanleiding van het aanbod van de zestien hotels uit de regio, heeft Matchpoint contact gezocht met de Voedselbank, Kwintes en Ravelijn. In totaal 32 cliënten (met een gast, dus totaal 64 mensen) van deze organisaties worden binnenkort gelukkig gemaakt met dit verwenmoment.

Cieka Galenkamp, trekker van de VoedselFocus, is enthousiast. ,,Ik vind het zo mooi dat deze hotels dit mogelijk maken. Een diner, overnachting en ontbijt voor twee personen bij zulke hotels is onbetaalbaar voor onze cliënten, terwijl het juist zo belangrijk is voor hen om er eens even uit te zijn, te genieten van zo’n moment.”

In Amersfoort doen het Berghotel, Golden Tulip, Hotel-logement de Gaaper, Hotel De Tabaksplant, Mercure Hotel, NH Hotel, Van der Valk en Campanile Hotel mee aan het initiatief.

Bron: De Stad Amersfoort