Een 27-jarige man uit Amersfoort is maandagmiddag rond 14.10 uur met zijn 11 maanden oude dochter belaagd door een agressieve man op de Hellestraat in Amersfoort.

De man stond op zijn vrouw te wachten, die boodschappen aan het doen was. Hun dochtertje van 11 maanden had hij voorop in een zitje. Er kwam een man zeer dicht bij hen staan, waarop de Amersfoorter daar wat van zei. Dat viel niet in goede aarde en de Amersfoorter besloot iets door te fietsen. De man kwam echter weer naar hem toe en werd verbaal agressief.
Voordat de Amersfoorter het wist, pakte de man hem om zijn nek en probeerde hem naar de grond te werken. Het slachtoffer verzette zich en kreeg hulp van omstanders. De omstanders pakten de fiets, met nog steeds het dochtertje voorop, van het slachtoffer over en zij trokken de verdachte van het slachtoffer af. De verdachte ging er vervolgens te voet vandoor.
Agenten zochten in de omgeving naar de agressieve man. Zij troffen de man, 24 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, op de Langestraat aan. Zij hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Omdat de verdachte geestelijk zeer verward over kwam, werd hij beoordeeld door een arts van de crisisdienst. De arts liet de verdachte verplicht opnemen.

Bron: Dichtbij, Dewi Oudijk