Beste wijkgenoten in het Soesterkwartier,
Het is eindelijk gelukt: Sinds deze zomer staat de veiligheid van de Noordewierweg prominent op de agenda van ons gemeentebestuur!
Afgelopen jaren kregen initiatieven om de (verkeers) veiligheid in onze wijk te vergroten niet de gewenste aandacht van de gemeenteraad. Dat is nu dus anders. Directe aanleiding voor de huidige omslag zijn drie activiteiten: – bijna 1400 opgehaalde handtekeningen en een raamposteractie – een initiatief van bewoners met steun van de SP – onder het motto ‘Noordewierweg geen racebaan” – het initiatief van “Hart voor Soesterkwartier” om de Emmauskerk om te bouwen tot een centrum waar sociaal-maatschappelijke activiteiten kunnen plaats vinden; – pogingen van de winkeliers om een meer aantrekkelijk en veelzijdig winkelaanbod in de wijk te behouden / te herstellen
De gemeente heeft sindsdien niet stil gezeten: – Er is een 30 km zone ingesteld ter hoogte van het winkelgedeelte; – Er komt een inspraaktraject voor herinrichting van de weg.

PRAAT MEE …. WOENSDAGAVOND 31 OKTOBER 20.00 UUR EMMAÜSKERK

Noordewierweg Verbindt wonen r ijden w inkelen ontmoeten
 Ja, ik ondersteun het initiatief “Noordewierweg Verbindt” en wil graag op de hoogte blijven. Ik ga akkoord met het gebruik van mijn e-mail adres voor nieuwsberichten :
Naam: __________________________________
E-mail: __________________________________
(eventueel Adres: __________________________________)  Ja, ik kom graag op woensdagavond 31 oktober naar de Emmauskerk om hiervan meer te horen (Ook als u zich niet opgeeft, bent u van harte welkom)
De huidige inrichting van de Noordewierweg – een lange rechte weg – verdeelt de wijk en nodigt uit tot hard rijden
De Emmauskerk ligt midden in de wijk – het plein ervoor kan een ideale plek worden om elkaar te ontmoeten…

Ook de betrokken mensen van de eerder genoemde activiteiten (z.o.z.) hebben de koppen bij elkaar gestoken en gaan samenwerken: – ons gezamenlijk doel is een Noordewierweg, waar wonen, rijden, winkelen en ontmoeting harmonieus samen gaan; Een weg die de buurt niet scheidt maar verbindt – we zetten alles op alles om te zorgen dat de gemeente de voorstellen van bewoners, winkeliers en anderen gaat uitvoeren; – Daarvoor is het nodig dat we daadkrachtig en eensgezind namens de buurt optreden als gesprekspartner met de gemeente.

We hebben voorstellen en ideeën genoeg, maar zijn vooral benieuwd naar uw mening!

Kom op 31 oktober! Emmaüskerk – Start 20.00 uur, koffie vanaf 19.30 uur

Mail naar noordewierweg@soesterkwartier.nl of deponeer uw strookje bij een van de winkels op de Noordewierweg (AH, John Dierenspeciaalzaak, Bakkerij Van Gent, Slagerij Vedder, De Soester Visspecialiteiten, Apotheek, Bloemtiek Putker, Bloemist Mon Papillon, Toko Indrajaya, Snackbar De Hoefslag, Joyce Optiek, Cigo Soesterkwartier, H en C computers, Typisch Jij)
Meer informatie: www.soesterkwartier.nl/noordewierweg