Vertrek van Frits van de Bunt, maar geen lege plek!

/, Winkels/Vertrek van Frits van de Bunt, maar geen lege plek!

Vertrek van Frits van de Bunt, maar geen lege plek!

Vrijdag 2 februari, Er zijn veranderingen gaande op de Soesterweg 275. Frits van de Bunt draagt het spreekwoordelijke stokje over aan Steven Koelewijn. Echter zoals de trouwe klanten van Frits gewend zijn: degelijkheid/ vakkundigheid van de nieuwe ondernemer zijn gelijkwaardig.

Vanaf 1972 was Frits werkzaam in de fietsenwinkel, toen nog in dienst van Leertouwer. In 1980 nam Frits samen met zijn vrouw de zaak over en werd z’n naam een begrip in de wijk. Frits z’n zoon en schoondochter kwamen met de stijgende naamsbekendheid er ook in meedraaien. De waarden van de familie van de Bunt bleven zo hoogstaand en gingen niet ten onder in de tijdsdruk.

Ondernemers in het pand Soesterweg 275

Vanaf de oorlog tot 1964 was Niek Donderwinkel de fietsenmaker en verkoper. Van 1964 tot 1980 stond de winkel op naam van Leertouwer. Van 1980 tot en met januari 2018 was Frits van de Bunt “de naam” van de winkel met alles wat daar bij hoort.

De nieuwe ondernemingsnaam is Steven Koelewijn.

In de winkel treft u: Arnoud Huijgen als “de man” voor alles wat te maken heeft met de scooters, en Petra de Graaf als “de vrouw” die u kan adviseren over fietsen en/ of de benodigdheden daarvoor.

Frits van de Bunt heeft inmiddels de leeftijd van ruim 67 jaar bereikt en was nog altijd 6 dagen per week in de winkel en of werkplaats te vinden.

“Ik moet een keer stoppen, maar voelde me verplicht aan m’n klanten om voor een kwalitatief gelijkwaardige opvolger te zorgen.” Een beleggingsmaatschappij had ook interesse om het pand grootscheeps te verbouwen tot appartementen, maar dat vond Frits geen optie. “Mijn trouwe klanten zijn ook na z’n vertrek belangrijk!”

Frits gaat nu met – welverdiend – pensioen, z’n schoondochter kan een resterend stukje zwangerschap genieten en voorbereiden op de bevalling. Zaterdag 3 februari is er mogelijkheid om Frits te bedanken voor zijn vakkundige en dienstbare jaren in de wijk.

De winkel verandert maar een klein beetje voorlopig, aan het eind van het jaar staat een grootscheepse verbouwing op de planning, wennen kan dus geleidelijk aan.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk

Door |2018-02-02T16:49:33+00:00vrijdag, 2 februari 2018 |3 Reacties

3 Comments

 1. AC Butzelaar 3 februari 2018 om 10:21 - Antwoorden

  Jammer Frits dat je ermee stopt , maar gezien je leeftijd is dat goed zo. Leerthouwer zit nog steeds op de van Weedestraat en is altijd erg duur geweest met zijn fietsen. We hopen dat Koelewijn ook goed is voor zijn klanten, want we willen nog een damesfiets kopen. Bedankt en het ga je goed. Je kan straks op je kleinkind passen.

  • Jaap 13 februari 2018 om 23:35 - Antwoorden

   Leeftouwer zit niet op de van weedestraat en verkoopt ook geen fietsen. Homoet zat op de van weerstaat maar nu niet meer.

 2. Gepke Visser 4 februari 2018 om 13:12 - Antwoorden

  Wat jammer. Sinds ik hier ben komen wonen was ik klant bij Frits, heb er een fantastische ebike gekocht. Ik was heel blij met zijn prettig en deskundig advies.
  Ik zal het team van de Bunt missen.
  Geniet van je pensioen en je kleinkind Frits!

Geef een reactie