aa10 (Custom)Zoals eerder op deze website vermeld, werd de 2e dag van dit sportieve evenement vorige week op het laatste moment uitgesteld. Dit vanwege de bar slechte weersomstandigheden en het feit dat de deelnemers de 7 heuvelenroute door het bos Birkhoven moesten nemen.

Naar nu blijkt, was ook de intocht voor die dag op de Villa Gladiola ( Soesterweg) al helemaal geregeld. Dit hield wel in dat de directie van Birkhoven Zorggoed een heleboel bossen gladiolen had staan. Daar het duidelijk was, dat deze niet nog een week goed zouden blijven is toen besloten de deelnemers van de 1e wandeltocht alsnog te voorzien van de “intocht”bloemen.

Met een temperatuur van over de 26 graden, onbewolkt en warm werd op 12 juni een nieuwe wandeltocht uitgezet. De zogenaamde 7 heuvelenroute door bos Birkhoven moest alsnog genomen worden.

Rond 16.00 uur waren de deelnemers verzameld in de lobby van het restaurant. Dit maal 14 , minder validen en evenzoveel begeleiders. Vooraf werd duidelijk het parcours met de deelnemers doorgenomen. Hierbij ook de moeilijkheidsgraad aangevend van het 2 x oversteken van de BW laan.

Na een kleine vertraging vertrokken de 14 sportieve mensen het Zorggoed, om gelijk de eerste hindernis te nemen bij de stoplichten op de BW laan. Eigenlijk midden in de beginnende spits, moest in etappes deze hobbel genomen worden. Dit doordat het stoplicht nu eenmaal niet zo lang voor voetgangers op de bekende groene kleur staat. Dat hierbij een enkele deelnemer de overkant moest zien te bereiken in die andere kleur, was onvermijdelijk. Het ging allemaal goed en de hele stoet van rolstoelen, rollators en of andere voertuigen ging het bos in. Dit na eerst even een klein bezoek te hebben afgelegd aan het bosbad. Ach, de routekaart was wat ruim uitgezet, dus een stukje verkeerd lopen was niet zo’n probleem. Bij de kassa van het Bosbad keek men wel even vreemd op.

DSC_3753 (Custom)Terug op de juiste route, werd het fietspad door het bos gevolgd, om de dierentuin en Dinobos heen. Dan weer draaiend en kerend via het fietspad langs het spoor. Terug naar de BW laan, om daar in de drukte over te steken naar de Bokkeduinen. Het fietspad volgend langde BW laan, achter de ROC Sportschool om zodoende na anderhalf uur, moe maar voldaan weer thuis te komen.

De “Captain”van Birkhoven zorggoed, Lydy Elbertse en medewerkers stonden er geheel klaar voor. Met op de achtergrond luide marsmuziek werden de deelnemers een voor een binnen gehuldigd. Aan allen werd een medaille van deelname omgehangen. De laatste stempels op de deelnemerskaarten gezet en de consumptiebonnen uitgedeeld.

Vermoeid maar zichtbaar tevreden werd er aan de grote tafels nog nagepraat. Hierbij zich tegoed doende aan de hapjes en drankjes die door het tehuis waren gemaakt.

Men mag terug kijken op een geslaagde 2 daagse, zij het dat deze vanwege weersomstandigheden, gesplitst is uitgevoerd.

Door de organisatie werd aangegeven volgend jaar weer een dergelijk evenement te organiseren en men ook oog had voor wat organisatorische verbeteringen.

Verslag en foto’s Karel van Rooy

DSC_3799 (Custom)Een foto reportage vindt U hier.