6 mei 2017. De drukte op de Wagenwerkplaats is groot. Vele voertuigen zijn voor de verkeerstuin geparkeerd en busladingen met mensen worden aangevoerd. Alleen ze zien er zo “netjes”uit. Dit kan niet het gevolg zijn van twee oproepen op deze website en facebook om te komen helpen met het verbouwen van de verkeerstuin.

Dat bleek al snel, toen ook een bruidspaar arriveerde. Al de gasten waren bestemd voor het feest in het naastgelegen “oude Magazijn” en niet de verwachte toestroom van vrijwillige Zzp’rs.

Toch kwamen er “timmer”geluiden uit de verkeerstuin. 4 mannen waren in ieder geval bezig met het aanleggen van de nieuwe “verhoogde” ruimte boven de oude keuken. Er komt letterlijk en figuurlijk schot in en tijdens de aanwezigheid van ondergetekende, werden diverse vloerdelen geplaatst.

Fabian, die druk doende was met een cirkelzaag, een tosti ijzer, brood, ham/kaas, aanreiken van gereedschap, tafel dekken en weer de ladder op, om te helpen bij het neerleggen van de zware panelen, merkte op dat ze handjes te kort kwamen. Gereedschap en machine’s verplaatste zich met grote regelmaat, dit omdat er een beetje gedeeld moest worden met de handboormachine’s en dergelijke.

De officiële bouwtekening op een langwerpig bord, met daarbij een “te doen”lijst voor vandaag, zal niet afkomen. En zoals Fabian vertelde: “De planning was om vandaag de verhoogde vloer te leggen en de ruimte van de spoortunnel te slopen. Maar gezien het aantal helpende handen vandaag, zal dit beperkt blijven tot het aanleggen van de verdiepingsvloer. Misschien zal er een binnenkort toch een dag komen dat de verkeerstuin dan dicht blijft, om het sloopwerk te verrichten. Jammer van de diverse oproepen om klussers hier te krijgen”

De cirkelzaag gaat aan de kant; een nieuw vloerdeel is net geplaatst en uit het tosti ijzer komt de geur van boterhammen met kaas en ham, maar dan voorzien van een gebakken korst. Een tafel en stoelen worden buiten geplaatst. De “mannen”houden schaft. En in de opwarmende zonnestralen is het goed toeven.

Aanmelden om een keer te komen helpen, bij deze verbouwing, is natuurlijk nog steeds mogelijk bij Fabian.

email naar fabianbroekelmann@gmail.com

Karel van Rooy.

Foto Impressie.