Soesterkwartier 8 september 2018. Een groot aantal verenigingen hebben zich, inmiddels traditiegetrouw, gepresenteerd op het Eemplein. Tussen 10.00 en 16.00 uur waren de verschillende optredens.

Het Eemplein vult zich met allerlei attributen op het gebied van sport, muziek en dans. Informatiestands  in verschillende categorieën stallen hun waren uit. Zo daar zijn de hondenvereniging de Volharding, een scala aan vechtsporten, kunst en cultuur, muziekkorpsen en aanverwante zaken en een mega groot podium aan de Eem voor de muzikale presentaties of dans.

De brandweer heeft het nodige aan materieel uitgestald, inclusief een opengeknipte auto. De EHBO vereniging ( 2) geven workshops hartmassage met behulp van de bekende “pop”, terwijl enige meters verder de twee accordeonisten  zeemansliederen ten gehore brengen. De daarvoor opgestelde “zwaard”Samoerai uitziende sporters, ogen heel gevaarlijk, maar demonstreren bepaalde technieken. Andere vecht- en verdedigingssporten waren eveneens aanwezig en gaven ook demonstraties.

 

De Tango, wordt uitvoerig gebracht door een kampioen danspaar op het grote podium. Het publiek staat ademloos te kijken.  Het is toch een heen en weer pendelen tussen de diverse optredens. Met name de dansscholen gebruiken het Eemplein voor hun optredens en die mogen best spectaculair worden genoemd . Een gratis balletvoorstelling behoorde ook tot de uitvoerende, erg mooi om te zien.

De circusschool geeft de gelegenheid om over het bekende “koord”te lopen, of op een grote bal en heeft diverse “behendigheid’s”spullen klaar liggen. De hoepel en kegels worden dan ook veelvuldig gebruikt.

Tegenover de AH probeert een man op een zeepkist de “waarheid” kenbaar te maken over wereldproblematiek. Hij krijgt weinig gehoor.

De diverse dansuitvoering echter des te meer, het toegestroomde publiek staat massaal bij de optredens van verschillende scholen. ( zie fotoreportage).

Aan de “bovenzijde”winkels, staat een grote kraam van de “Jonge onderzoekers”, de doelstelling is, de jeugd tussen 10 en 19 jaar te interesseren voor techniek, zoals elektriciteit en elektronica . Ook op het plein bevindt zich een kraam voor techniek, maar deze is alleen voor meisjes.

De aanwezige motorclub is een blikvanger bij de jeugd met daarnaast de opstelling van Eemland film vereniging.

Een veelvoud van verenigingen en clubs toonden vandaag hun kunnen, zeer de moeite waard hiervan kennis te nemen.

Moving Stars en Beyond Basic, lieten  beiden wervelende dansoptredens zien, waarbij jong geleerd is oud gedaan zeker van toepassing was.

Verslag Karel van Rooy.

Fotoreportage, klik hier.