Vrijdagavond 16 februari, In buurthuis de Nieuwe Sleutel brandt de sfeervolle verlichting. De koffie is klaar en de koek nog lang niet op. Van parkeerproblemen is geen sprake want de bezoekers van de Foute Bingo uit de buurt en daarom lopend. De foute pakjes voorzien van kranten-, sinterklaas-, of ander soortig papier lagen klaar net als de bingokaarten en pennen. De ballen zaten in de ballenbak die werd bediend door een lieftallige jongedame (in spé).

Grote hilariteit ontstond toen bleek dat de klaar-gelegde pennen alle schrijf en streepacties weigerde uit te voeren…. zo kon het heel lang duren eer er een bingo viel. Tassen en zakken werden geraadpleegd en na een korte onderbreking kon het spel toch weer hervat worden.

Eerst werd gespeeld voor onderste of bovenste rijtje. Al vlot viel de eerste bingo op het kaartje dat bijgehouden werd door oma voor haar kleindochter, de eerder genoemde jongedame die de ballenbak bediende. Ook de tweede en derde Bingo vielen op hetzelfde kaartje waarmee de jongedame mooi met haar neus vanuit de ballenbak zomaar in de prijzen viel.

En de prijzen waren zeker niet fout, een mooie bak voor magazines, een hart met welluidende tekst, een toilettasje met badartikelen, een geurzakje voor in de kledingkast en nog veel meer mooie en/of leuke dingen.

Een korte drank pauze die gepaard ging met hartige versnaperingen als kaas, worst, olijven en borrelnootjes. Een en ander viel goed in de smaak en was dus snel leeg. De aanwezigen genoten volop, en regelmatig werd er smakelijk gelachen. In de ballenbak zaten ook wat “reserve” nummers zoals het bij een foute bingo hoort, heel fout!

De hoofdprijs van de avond was een prachtige bos bloemen.

Het werd een gezellige late avond, die zeker voor herhaling vatbaar is. Degene die er nu nog niet bij waren hebben heel veel gezelligheid, lol en lekkers gemist maar met een beetje geluk krijgt de foute bingo een vervolg. En een “weetje” voor degene die normaal niet van bingo houden: de Foute Bingo is zelfs voor u leuk!

Sfeerimpressie en foto’s: Nel Groenendijk