unnamed (4)Maandag 10 augustus was er weer een zomeractiviteit voor de kinderen van het Soesterkwartier. In de ochtend hebben we geproefd aan toneelspelen. We kregen een heuse theaterworkshop bij Scholen In De Kunst, boven de bieb op het Eemplein. 18  kinderen en 5 begeleiders.

unnamedDe kinderen leerden bijvoorbeeld hoe je een emotie speelt, dus hoe je doet als je verdrietig of blij bent, of verliefd – en die laatste was best moeilijk. Een van de meiden gaf aan dat ze nog nooit verliefd is geweest, ja, dan wordt het lastig. unnamed (2)Alle kinderen deden lekker enthousiast mee. Daarna hebben we op het dakterras van SIDK limonade gedronken en een broodje gegeten. Hoe spannend is dat, op zo’n hoge locatie, waar we uitkeken op het Eemplein. De grote verrassing was ’s middags, want toen gingen we naar de film. Eerst nog een ijsje gegeten, dat we heel aardig gratis kregen aangeboden van King of the Ribs. Toen nog even gespeeld bij Zandfoort aan de Eem, en dan naar de bios. We zagen Minions, een spannende film waar we met een brilletje (3D film) naar keken.

unnamed (3) Om half vier stonden we weer buiten. Het was een meer dan geslaagde dag, met heerlijk zomerweer en veel leuke activiteiten. Ook dankzij de bijdrage van Scholen in de kunst, bibliotheek Eemland, Pathé en de vele vrijwilligers die deze dag tot een succes voor de kinderen maakten.

Sjaak en Jolande,