Een serious game over het kiezen van een zorgaanbieder

 

Kom samen met buurtgenoten en draag bij aan het beter informeren van patiënten 

 

Stel je voor, je moet naar een arts vanwege een aandoening. Je hebt een vrije keuze in waar je naartoe gaat. Hoe kies jij een arts? De beste in het vak of degene met de hoogste ratings? Om de hoek of verder weg, maar gespecialiseerd? Hoe weet je überhaupt of het geen kwakzalver is? In de serious game ‘Inzicht of Intuïtie?’ wissel je met je teamgenoten uit welke informatie jullie nodig hebben om een zorgaanbieder te kiezen.

Waarom is dit belangrijk?

Verschillende publieke partijen in de zorg stoppen veel energie in het openbaar maken van keuzeinformatie; dat is informatie over zorgaanbieders die je kan vergelijken bij het kiezen. Bijvoorbeeld hoe vorige patiënten de zorgaanbieder beoordelen of over de uitkomsten. Er is verschil tussen zorgaanbieders en de vrije keuze voor een van hen is een belangrijk onderdeel van ons zorgstelsel. Een goed geïnformeerde patiënt kiest voor de zorgaanbieder die het beste past en hierdoor stijgt de kwaliteit van de zorg. De vraag is alleen: hoe maken we die keuze? Welke informatie hebben we daarvoor nodig?

Serious game

Kennisland heeft in opdracht van Zorginstituut Nederland een serious game ontwikkeld over het kiezen van een zorgaanbieder. Het doel van de game is inzicht krijgen in de wensen, motieven, emoties en intuïties van mensen bij het kiezen van een zorgaanbieder.

Uitnodiging

Op 1 juni van 19:00-21:00 wordt de serious game in het Soesterkwartier gespeeld in de Emmaüskerk. Om mee te spelen is geen voorkennis nodig; ieders input is van waarde! Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te spelen; aanmelden kan via onderstaande link of door middel van een mail naar Merel Terlouw via mt@kl.nl.