AMERSFOORT – De Twirls hebben donderdagavond ttijdens het ‘No Waste Dinner’ een cheque voor €5000 aan Voedsel Focus Amersfoort overhandigd. Dit bedrag hebben zij gedurende 2012 bij elkaar gekregen met diverse acties, zoals de Twirlscrisisweken en het Twirlscrisisfeest.

Het No Waste Dinner vond plaats in een nieuwe horecagelegenheid in Vathorst, Bij Daphne in de Kas. Kok Wilco van de Baar en Daphne Bartels gebruikten streekproducten en zorgden ervoor dat zij niets verspilden. Het enige wat in de afvalbak verdween, was dat wat de gasten lieten liggen. Dat was overigens niet veel, want het eten smaakte uitstekend. Ook de opbrengst van deze avond maakt dat de Twirls het mooie bedrag van €5000 over kunnen maken aan de Amersfoortse voedselbank.

Eigenaar André van Gelderen van Zandfoort aan de Eem kreeg het Twirlslintje 2012 voor zijn inspanningen dit jaar voor de Twirls. Zo stelde hij onder meer een zaal ter beschikking voor het Twirlscrisisfeest, net zoals hij dat twee jaar geleden deed voor de lancering van de Twirlskalender.

Tot slot maakten de Twirls tijdens deze avond bekend dat zij er met overgrote meerderheid voor hebben gekozen in 2013 de voedselbank te blijven steunen, omdat dit – zo stelde voorzitter Wanda Dijkstra – hard nodig is.

Bron AmersfoortNu.nl