De aanleg van de natuurlijke speel- en ontdektuin van basisschool ’t Grote Anker nadert haar voltooiing. Komend voorjaar wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe onderdelen van de tuin. Eind juni volgt dan de officiële opening.

De afgelopen jaren is met vereende krachten het tegelplein omgetoverd in een groene oase. Ouders, leerkrachten, vrijwilligers en kinderen hebben op vele zaterdagen samen hard gewerkt bij de aanleg van vijvers, speelbos, bessenpad en nog veel meer. Het resultaat mag er zijn. Bezoekers uit binnen- en buitenland (Canada, VS, Duitsland, Denemarken) hebben inmiddels de weg gevonden naar de bijzondere speelplek. Ook het Kleine Anker, met peuterspeelzaal de Vlinderboom, mag zich verheugen in de belangstelling van velen. Maar vooral genieten de kinderen van alle mogelijkheden die de tuinen inmiddels bieden.

Werkdagen
Dit voorjaar staan nog drie werkdagen op de agenda. Op zaterdag 17 maart doet ’t Anker mee met de landelijke vrijwilligersdag, NL Doet. Verder wordt er op zaterdag 12 mei en op zaterdag 23 juni van 10 tot 16 uur gewerkt. Buurtgenoten zijn welkom om een handje te helpen of gewoon eens te komen kijken. Voor de hulptroepen staat rond het middaguur een lunch klaar.

Opening
Woensdag 27 juni volgt de officiële opening van de tuin. Na ruim vier jaren hard werken en veel geduld tonen we dan met trots het resultaat. Het programma voor de dag wordt de komende maanden ingevuld maar het wordt in elk geval een onvergetelijke dag. Op deze site houden we u op de hoogte.

Materialen
Voor de eerstkomende werkdag in maart zijn we op zoek naar 30x30cm betonnen stoeptegels. Wie nog zijn voorraad kwijt moet kan deze in overleg op 17 maart aan ons kwijt. Graag tevoren even contact opnemen.

Info over de tuin en de activiteiten: Marc Veekamp, marcmarieke@zonnet.nl