Amersfoort 1 april 2017, een wat druilerig middag, af en toe zon en dan weer een beetje nattigheid. De route naar het Trapezium, naast de Piet Mondriaanlaan, staat vol met geparkeerde auto’s. Voetgangers lopen al dan niet nieuwsgierig langs de aarde wal, die het Trapezium scheidt van de openbare weg. De “smiley” kijkt een beetje treurig naar wat er beneden gebeurt.

Het geluid van een rond cirkelende helikopter vult de lucht. Een busje met politiemensen is in de buurt. De voorzitter van Duurzaam Soesterkwartier komt poolshoogte nemen. Het was ook niet niks, de aankondiging van de mogelijkheid tot het plaatsen van een “Tiny house” op het braakliggend terrein, bijgenaamd het Trapezium.

De wijkwebsite Soesterkwartier plaatste, met Duurzaam Soesterkwartier een artikel over de Tiny Houses en de inloop middag op genoemde locatie. Over de 4000 mensen lazen dit artikel en menigeen liet weten, interesse te hebben. De in het artikel genoemd website van Tine Houses, betrof de landelijke versie. Maar in Amersfoort is ook een afdeling van dezelfde organisatie.

Het Trapezium kreeg inderdaad bezoekers, namelijk de initiatiefneemster van de Amersfoortse afdeling. Deze wisten van niets over de inloop middag. Bellend en discussiërend werd over en weer overleg gevoerd.

Dilian de Bruin de 36-jarige inwoonster van Amersfoort en de initiatiefneemster van het project Tiny Houses 4 Amersfoort, vertelde desgevraagd, op de oproep af te komen. Daar het natuurlijk vreemd was, dat de Landelijke organisatie “iets”ging regelen, terwijl de plaatselijke afdeling van niets wist. Eigenlijk een beetje boos, verdrietig en verbaasd, dat deze inloop middag was georganiseerd. met in het achterhoofd toch een klein alarmbelletje.

Het idee en levensbeschouwing uitgedragen door deze mensen en organisatie, is een mooi ding.

Maar helaas, met het Trapezium zullen andere plannen aan de orde komen. De inloop middag om kennis te maken met Tiny Houses,  zal via hun website moeten.

In dit geval, jawel 1 april.

Na bekomen te zijn van de “datum” is er toch wel gelachen.  De voetgangers langs de Piet Mondriaanlaan, schoven weer verder en de helikopter verdween. Het is weer rustig in het Trapezium.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.