Tijd voor Amersfoort
Hoe zet jíj je moeder in het zonnetje?

13 mei | Het zonnetje schijnt vast, maar hoe verwen jíj je moeder op Moederdag? Misschien maak je iets moois voor haar, of ga je er samen op uit? Houdt ze wel van een uitdaging, beklim dan samen de Onze Lieve Vrouwetoren. Voor de liefste moeders (ook die van jou!) staat er na afloop een gebakje klaar. Wil je samen genieten, boek dan een vaart op de Eem of een speciale high tea, bij Brood & Zoetsbijvoorbeeld.

Nederland jongleert erop los in Amersfoort

Nederlands Jongleer Festival
10 t/m 13 mei | De 500 (!) beste jongleurs van Nederland verzamelen in Amersfoort. Ze vertonen hun kunsten bij het Jongleerfestival en jij kunt erbij zijn. Bij het Openluchttheater geven ze een show weg. Ook op het Onze Lieve Vrouwekerkhof is van alles te zien. Bekijk alvast het programma, want er is nog veel meer: niet alleen een galashow, maar ook een opvallende parade door de stad.

Nederlands Jongleer Festival

Dit restaurant krijgt een 8 van het AD

DLC restaurant in het Algemeen Dagblad
“Dat wat eens de wagenwerkplaats was, vormt nu het Utopia van Amersfoort.” Verslaggever Marco Bosmans van het Algemeen Dagblad proefde de gerechten bij restaurant DLC in Amersfoort. En hij is er zeker van: de plek verdient een 8! Marco genoot van alle gangen: “We sluiten af met een geweldige wortelcake met mascarpone en ijs van ingemaakte wortel. Mjam.” Ben jij al bij DLC geweest?

DLC krijgt een 8 van het AD

Skate & borrel mee in de binnenstad

033 Skate in Amersfoort
11 mei | Je kunt je eigen skate gebruiken, een longboard meenemen en zelfs een step huren. Het skate-seizoen is weer begonnen, met de leukste tocht van Amersfoort! Zodra het weekend begint sluit je aan bij 033 Skate op de Hof in Amersfoort. Bij de finish (café De Blauwe Engel) geniet je van een welverdiende borrel(hap). Tip: check voor vertrek of de tocht doorgaat.

033 Skate in de binnenstad van Amersfoort

Voor je bucketlist: Gelukkigerwijspad

Gelukkigerwijspad
2 mei | Als er één manier is om regio Amersfoort te verkennen, is het ’t Gelukkigerwijspad. Een pelgrimsroute zoals we die van vroeger kennen, maar dan in een modern jasje. Je loopt dagelijks een etappe van gemiddeld 20 kilometer en dat 6 keer. Ze leiden je door de Utrechtse Heuvelrug, schattige dorpjes en heidegronden. De routeboekjes zijn uitverkocht, maar gelukkig kun je ’t pad ook volgen met je telefoon.

Gelukkigerwijspad

Terrasweer! Deze plekjes kende je nog niet

Terrasjes in Amersfoort
Er zijn zoveel leuke restaurants en cafés geopend, dat wij ook wel snappen dat je het overzicht niet meer hebt. Omdat er een zonnig weekend voor de deur staat, tippen we er alvast een paar. Probeer bijvoorbeeld eens een bijzonder borrelhapje bij het Stadscafé. Op het terras van biercafé De Dikke Koning zit je ook heerlijk in de zon. Wil je de drukte wat ontvluchten? Strijk dan neer bij het nieuwe Oliva op het Eemplein of bestel een bakkie bij Boeken, bonen en blaadjes aan de rand van de binnenstad.

         
Tijd voor Amersfoort is een initiatief van Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort