Tijd voor Amersfoort
Sprookjesachtig Amersfoort: loop de lichtjesroute

Lichtjesroute Sinterklaas
24 november | Raap je zaklamp, fietslampjes en andere lichtjes bij elkaar. Hang ze aan je jas, tas en pet. Je loopt gezellig mee met de lichtjesroute door de binnenstad van Amersfoort! Samen met de Sint en zijn pieten struin je door de karakteristieke straatjes, zoals de Muurhuizen. Warm je stem even op, want er komen natuurlijk de nodige liedjes voorbij. Doe je mee?

Lichtjesroute Sinterklaas

Yes: nieuwe (enorme) kringloopwinkel!

Nieuwe kringloopwinkel in Amersfoort
Zin om te shoppen tussen de meest bijzondere spullen, liefst in een industriële omgeving? Kom naar Acht+ in Vathorst! Deze gloednieuwe kringloopwinkel kun je gerust een warenhuis noemen. Wij snappen wel dat ‘ie razend populair is: het is lastig om zonder lege handen thuis te komen én je wordt geholpen door enthousiaste studenten. Ze zijn van maandag tot en met zaterdag geopend.

Nieuwe kringloopwinkel in Amersfoort

Bizarre tentoonstelling bij Rietveldpaviljoen

Salon '18 in het Rietveldpaviljoen
t/m 6 januari | Wil je verrast worden door bizarre kunstwerken, bonte kostuums en schilderijen? Breng dan een bezoek aan Salon ’18 in het Rietveldpaviljoen. Bij deze tentoonstelling zie je de kunst van nu. Auto’s, telefoons, video’s en sculpturen in alle vormen en maten. Van jong tot oud: iedereen staat versteld van deze opmerkelijke moderne kunstexpositie. Bekijk de openingstijden.

Tentoonstelling bij het Rietveldpaviljoen

Smullen! 4x een uitgebreid kerstdiner

Kerstdiner in Amersfoort
Geen zin om te koken met kerst? Wil je op eerste of tweede kerstdag buiten de deur genieten van een uitgebreid diner? Wij zochten alvast een paar heerlijke menu’s voor je uit. Bij Humphrey’s ga je voor een diner van drie gangen, restaurants De Aubergerie en Bij Daphne in de kas serveren een vijfgangendiner en hou je vast voor restaurant Tollius: zeven gangen! De meeste eetgelegenheden hebben ook menu-opties voor kinderen. Reserveer alvast, dan weet je zeker dat er nog een tafeltje over is.

“A perfect weekend in Amersfoort”

Blog: een weekend Amersfoort
“Keep reading for your perfect weekend itinerary for Amersfoort, the Netherlands!” zo start het enthousiaste relaas van Karen en Jacob, twee New Yorkers die Amersfoort bezochten. Op hun blog delen ze alle plekken die ze in één weekend bekeken, en dat zijn er veel! Benieuwd naar waarom ze voor deze stad kozen en welke hotspots ze aanraden? Lees dan het artikel.

Blog: een weekend Amersfoort

Overmorgen: funk & soul bij Miles

Funk & soul bij Miles
15 november | Snak je naar een avond vol funk en soul? Met een goed biertje of glas wijn in je hand? Kom overmorgen meedeinen met de band paris_monster bij café Miles. Of, zoals de Amerikaanse band het zelf omschrijft: “Closes the gaps between synth-pop & garage; between modern detail and old-school grit.” Zet jezelf vast op ‘aanwezig’ bij het Facebook-evenement!

FUnk & soul bij Miles