Tijd voor Amersfoort
Bijna open: nieuw Amersfoorts museum

Musiom bijna geopend
19 oktober | Wist je dat de kerk aan de Stadsring een nieuwe bestemming heeft gekregen? Verfspetters, bustes en individualisme, dat is Musiom! Dit weekend opent dit gloednieuwe museum haar deuren. Het individualisme is een jonge kunststroming die je niet vaak ziet in musea en kunstexposities. Ga ’t zelf ontdekken op de dag van de opening en alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen daarna.

Musiom bijna geopend

6x favorieten van Diggy Dex

Diggie dex favorites
Denk jij écht alle leuke plekjes van Amersfoort te kennen? Dan heb je Diggy Dex nog niet gesproken! De chansonrapper, bekend van liedjes als ‘Slaap Lekker’ en ‘Treur niet’, heeft zijn persoonlijke top 6 verklapt aan de Nederlandse Spoorwegen. Ontdek zijn favoriete restaurant, waar Koen altijd zijn haar laat knippen en welk festival hij absoluut niet wil missen.

Favorites van Diggie Dex

Nip & borrel bij het Bo(c)ktoberfest

Boktoberfest bij Het Lokaal
21 oktober | Bij het bourgondische oktoberfeest van Het Lokaal in De Nieuwe Stad geniet je van zowel bock als bok. Neem met je vrienden een heerlijk herfstbockbiertje van Amersfoortse makelij. Vergeet niet ook te proeven van echt kwaliteitsbokkenvlees van de Bokkenbunker. De kinderen laat je achter bij de knuffelige bokken: lekker wandelen!

Boktoberfest bij Het Lokaal

Blogtip: Wandel mee met Wanda

Wanda Wandelt door Amersfoort
Wanda is dé wandelkoningin van Nederland. Het werd tijd om Amersfoort te gaan ontdekken: “Meerdere wandelingen die ik in het verleden gemaakt heb, startten in Amersfoort. Maar nog nooit had ik een echte stadswandeling hier gemaakt. Tijd om daar een keer verandering in te brengen!” Treed in haar voetsporen en je mist geen enkel plekje.

Wanda Wandelt door Amersfoort

Bepaal je eigen line-up bij de Popronde

Popronde Amersfoort
20 oktober | Zaterdag al plannen? Check gratis opkomende artiesten bij Popronde Amersfoort. De bandjes, zangers en andere artiesten treden op bij plekken als KAdE café, Velvet en Fluor. Kom vanaf 8 uur ’s avonds binnenstormen en ga je favoriete plekken in de binnenstad en De Nieuwe Stad af. Dat wordt een muzikale en gezellige avond!

Popronde in Amersfoort

Ontdek de mooiste kastelen & buitenplaatsen

Route langs kastelen & buitenplaatsen
Hofje Armen de Poth, Theetuin Den Heyligenberg, Kasteel Stoutenburg… gaat er geen lampje branden? Loop dan als de wiedeweerga deze koninklijke route. In regio Amersfoort vind je prachtige kastelen en buitenplaatsen. Trek wel je wandelschoenen aan, want je bent 17 kilometer op pad. Maar dan heb je ook wat! Download de route op je telefoon en vergaap je aan al het moois.

Route langs Kastelen en Buitenplaatsen