Tijd voor Amersfoort
Beste pop in Stadscafé, Van Zanten & meer

Popronde in Amersfoort
20 oktober | Over twee weekenden vind je in de hele binnenstad (en daarbuiten) de leukste bandjes. Op bekende plekken als Boothill Saloon en Velvet Music, maar ook waar je het misschien niet verwacht: zoals bij het Stadscafé en bij het Nonnetje. Bij die meer dan 30 (!) optredens zit vast iets van je gading. En als je daarna nog puf hebt, kom je dan naar de afterparty in Fluor? Bekijk alvast het programma en de plattegrond.

Popronde in Amersfoort

Musthave: de enige echte Amersfoortse fiets

Dé Amersfoortse fiets
Amersfoort heeft een eigen fiets! Ja, wij konden onze ogen ook niet geloven. De Fixie Brothers zijn zó trots op hun stad, dat ze een speciale fiets hebben ontwikkeld: natuurlijk in het rood, met daarop de toren en een plattegrond van de stad. Vanaf 11 oktober koop je ‘m voor nog geen 500 piek. Wie wil er nou níet op deze stalen ros door de stad touren? Hou de actie wel goed in de gaten: er zijn maar 100 fietsen te koop.

De fiets voor iedere Amersfoorter

Tip: kunstig weekend op komst

2x kunst in Amersfoort dit weekend
5 t/m 7 oktober | Benieuwd naar wat Amersfoortse creatieven maken? Misschien ben je zelf wel toe aan een mooi kunstwerk in je woon- of slaapkamer? Dan kun je dit weekend je hart ophalen. Door de hele binnenstad vind je op meer dan 50 (!) plekken tentoonstellingen tijdens Vreemde Gasten: van de Muurhuizen tot de Grote Spui. Loop ook zeker door De Nieuwe Stad, want daar is Kunstbeurs Nulllll. Bekijk het werk van de kunstenaars, ga met ze in gesprek en volg workshops. Dit weekend zit vol inspiratie!

Shop till you drop! 5000m² kerst in Leusden

Kerstshow in Leusden
elke dag t/m 31 december | Kun je stiekem niet wachten tot de kerstballen van zolder mogen? Dat gevoel kennen ze in Leusden. Bij Eurofleur kun je nu al kerstshoppen! Op meer dan 5000 vierkante meter vind je naast de nieuwste kerstartikelen een stal met ezels en schapen, een band van kerstberen, panoramadorpen en speelgoed. Kom lekker neuzen en hul jezelf in kerstsfeer. Want over minder dan 100 dagen is het al zover!

Kerstshow in Leusden

Hip de herfst in: Blur goes vintage

Blur goes vintage
4 oktober | Heb je mooie kleding, schoenen of accessoires in je kast liggen die gerust een tweede ronde mee kunnen? Neem ze mee naar je eigen kraampje op Blur goes vintage. Het wordt een gezellige dag waarop je zelf rondneust, onderhandelt en van je koffie nipt. Want: your trash, someone else’s treasure! Neem een flinke tas mee en kom kijken tussen al het moois.

Blur goes vintage

Vind ’t uit bij Paleis Soestdijk

Vind 't uit bij Paleis Soestdijk
Nederland mag dan een klein land zijn, ‘we’ hebben grootse uitvinders. Kun je ze niet direct opnoemen? Bij Paleis Soestdijk verwonder je je over de thema’s waar Nederland in uitblinkt én ontdek je hoe innovatief je zelf eigenlijk bent. Doe de deuren van het Paleis open die tot nu toe gesloten bleven en bekijk de video’s van het Instituuut voor Beeld en Geluid. Dan weet je waarom innovatie meer is dan een goed idee!

Paleis Soestdijk